Допинг ченгетата не оставят на мира "чудото" Карлос Насар: Безумен брой проверки - колко точно?


Допинг ченгетата не оставят на мира "чудото" Карлос Насар: Безумен брой проверки - колко точно?
Снимка: БГНЕС/ЕПА

2765 0

Карлос Насар е един от най-впечатляващите български спортисти. 19-годишният състезател по вдигане на тежести е и една от големите надежди за страната ни за медал от Олимпийските игри в Париж. Съвсем наскоро той зарадва и публиката в София по време на Европейското първенство, когато грабна титлата безапелационно в категорията до 89 килограма.

Колко често Карлос Насар дава проби за допинг?

Карлос Насар не спира да изумява света

Още: На 14 години и първи пари в плик: Жестът от фенове на ЦСКА, който Карлос Насар ще помни винаги

Оказва се, че изумителната му сила му води и доста проверки от Антидопинговата агенция. Той е дал проба около осем дни след края на шампионата на Стария континент. Само от началото на тази година е бил проверяван вече пет пъти, а последният е дал кръв и урина, съобщават колегите от bTV.

Те допълват още, че той е бил проверен и непосредствено след Европейското, както и че през изминалата 2023 година е бил посещаван от проверяващи внушителните... 24 пъти. Както показва простата сметка - това е около един път на всеки две седмици - два пъти в месеца.

Едва ли е изненада, че останалите национали са с около два пъти по-малко проверки за този период. Голяма част от тях са били тествани от Антидопинговата агенция веднъж - след Европейското в столицата. Ангел Русев обаче е изключение, като е давал проба цели осем пъти през януари и февруари, съобщава още изданието.

Насар спечели Европейското в София с рекорд за юношите при изтласкването. Той се окичи със злато и през миналата година на континенталната надпревара в Ереван, което бе и първата му титла от европейско при мъжете. Освен това е и шампион на Световното първенство през 2021 година в категория до 81 килограма. 

Още: Французин се докосна до Насар преди решаващ бой срещу палача на Макгрегър (ВИДЕО)

Покрай все по-голямата популярност на щангиста - наскоро излезе история от кухнята на ЦСКА: Животното, Карлос Насар и бас за... 500 лева.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички