Джиро д'Италия: Тим Мерлие спечели спринта за победата в етап 2


Джиро д'Италия: Тим Мерлие спечели спринта за победата в етап 2
Снимка: Getty Images/Guliver

1030 0

Дебютна победа за отбора на Alpecin-Fenix в Новара, докато Джакомо Ницоло (Qhuebeka Asos) и Дилан Гроневеген (Jumbo-Visma) допълниха подиума, Филипо Гана (Ineos) запази лидерството в състезанието. 

Не е изненадващо, че откъсването се образува веднага след като техническият директор Стефано Алокио размаха флага след седемкилометровия неутрализиран сектор. Етапът премина под бавно темпо, като откъсването беше от едва трима колоездачи, които в крайна сметка бяха застигнати 25км преди финала.

Никой отбор на успя да контролира финалния спринт, Cofidis седяха начело на групата до последните 500м, когато Хуан Себастиан Молано (UAE) излезе отпред, за да изведе своя съотборник Фернандо Гавирия. Мерлие се изкачи напред, точно преди последния десен завой и така избегна борбата за позиция, което му позволи да постигне успех на финала.

Филипо Гана (Ineos Grenadiers) завърши безопасно в основната група и така запази розовата фланелка на лидера в състезанието. Той спечели междинния спринт поставен на 26 км преди края и така удължи общата си преднина до 13 секунди на сънародника си Едуардо Аффини (Jumbo-Visma).

Мерлие се справи отлично и беше най-бърз, когато бе необходимо. Белгийска победа на годишнината от смъртта на Ваутер Вейландт и жестът при победата на Мерлие беше перфектния начин да бъде почетен.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички