Дизела се завърна в "небесата" с гръмко бягане в Япония (СНИМКИ)


Дизела се завърна в "небесата" с гръмко бягане в Япония (СНИМКИ)
Снимка: Интернет

5394 0

Планинският бегач и дългогодишен ориентировач Кирил Николов - Дизела се завърна с гръм и трясък на световната сцена по скайрънинг. Българинът се класира на 5-о място на старта на световната купа по скайрънинг в Япония, а състезанието събра някои от най-добрите атлети в "бягането в небесата" на планетата.

"Добър старт за мен в тазгодишната световна купа по скайрънинг и 5-то място. Преди състезанието нямах никаква идея в каква форма съм, след контузията миналата година и всичките ски през зимата. Но изглежда, че нещата вървят в посоката, която искам", написа Николов в социалните мрежи.

През миналия сезон Дизела премина през трудни моменти, след като претърпя тежка контузия в областта на адукторите. Тази травма на практика не му позволи да се състезава на познатото ниво и да достигне силните резултати от 2017 година, когато се класира на трето място в генералното класиране по скайрънинг за сезона.

Победител при мъжете в първия старт за световната купа стана представителят на домакините Руй Уеда с време 2 часа, 1 минута и 42 секунди. Въпреки дългото и тежко трасе, драма не липсваше, като японецът трябваше да се бори за победата до последните метри в компанията на Ориол Кардона от Испания, който завърши на само девет секунди. Трети се нареди Джонатан Албън от Великобритания, който също устиска с водачите почти до самия финал, оставайки на 22 секунди от шампиона. Кирил Николов пък се прибра на финала с 4:40 мин. изоставане от Уеда.

При жените италианката Елина Деско грабна победата с време 2:27:46 часа, отваряйки разлика от 41 секунди пред втората Меган Кимел. Място на подиума намери и още един представител на домакините - Такако Такамура с резултат 2:28:56 мин. В топ 10 при жените място намериха цели пет представителки от Испания, но никоя от тях е успя да се добере до медалите, като най-предното класиране (4 място) бе за Шейла Авилес.

Япония прие за пръв път кръг от световната купа по скайрънинг, а надпреварата предложи тежки условия за бягане, тъй като трасето бе покрито от сняг. Следващото състезание по скайрънинг, в което Кирил Николов ще вземе участие, е на 19 май във Франция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички