Ден 8 в "Крусибъл": Джон Хигинс се прости с мечтаната титла №5


Ден 8 в "Крусибъл": Джон Хигинс се прости с мечтаната титла №5
Снимка: Getty Images

1429 0

В осмия ден от Световното първенство по снукър в шефилдския "Театър на мечтите" станаха ясни имената на още трима четвъртфиналисти. Нийл Робъртсън, Марк Уилямс и Кайрън Уилсън победиха опонентите си и си гарантираха място сред най-добрите 8 в "Крусибъл". Ето и всичко по-интересно от изминалия ден:

Джон Хигинс 7:13 Марк Уилямс

Марк Уилямс спечели битката на ветераните в Шефилд изненадващо убедително. След 3:4 в своя полза той спечели ЦЕЛИ 7 ПОРЕДНИ фрейма, резултатът стана 10:3 за уелсеца и за Джон Хигинс връщане назад вече нямаше. Шотландецът показа много добра форма в навечерието на Световното първенство и беше един от фаворитите за трофея, но видно не се чувстваше максимално комфортно около зеленото сукно и допусна много грешки. Все пак той загатна за своята огромна класа и бе изключително близо до това да направи максимум от 147 точки, но след 15 червени и 14 черни, не успя да се пласира хубаво за последната 7-точкова топка и спря брейка си на 113!

Нийл Робъртсън 13:9 Джак Лисовски 

Последната трета сесия между двамата стартира при 9:7 в полза на Робъртсън, а днес той поднови мача със страхотен сенчъри брейк от 126 точки, отваряйки разлика от 3 партии в своя полза. Последва нова серия, този път от 87 и австралиецът вече се виждаше победител. Лисовски се пребори за два от следващите 3 фрейма, намалявайки резултата на 12:9, но световният №3 не показа колебание и чрез брейк от 90 точки си осигури мястото в следващата фаза на турнира.

Бари Хоукинс 10:13 Карън Уилсън 

"Война" водеше на Хоукинс с 9:7 фрейма след първите две сесии и не допусна изненада, въпреки че противникът му стартира деня с великолепна стотачка от 107, а след това и изравни резултата до 9:9. Ключовият момент бе в следващата 19-та партия, която Уилсън успя да измъкне с 64:45 и да поведе отново. Впоследствие той затвори мача със серии от 90 и 102 точки, продължавайки напред към 1/4-финалите на Световното първенство.

Марк Алън 2:6 Марк Селби

В първата сесия между двамата Марк Селби бе почти безапелационен и спечели 6 от изиграните 8 партии. Алън де факто оползотвори шансовете, които имаше, а те не бяха много. "Веселяка от Лестър" показа страхотна концентрация и си осугири добър аванс преди изиграването на следващите 8 фрейма. Най-високите брейкове на световния №4 бяха 96 и 134 точки!

Шон Мърфи 6:2 Ян Бингтао

Азиатският шампион от Мастърс-а ще се опита да забрави колкото се може по-бързо първата сесия от 1/8-финала си срещу англичанина, след като допусна много грешки, а световният №7 наказа почти всички от тях. Мърфи стартира със стотачка от 109, а в 3-ия фрейм дори постигна най-високия брейк в "Крусибъл" до момента - 144! Бингтао само загатна за потенциала си в последната партия от първата сесия, записвайки хубава серия от 101 точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички