Ден 7 в "Крусибъл": Бомбата е факт, Рони О`Съливан отпадна на 1/8-финалите!


Ден 7 в "Крусибъл": Бомбата е факт, Рони О`Съливан отпадна на 1/8-финалите!
Снимка: Getty Images

2976 0

Седмият ден от Световното първенство по снукър в Шефилд, Англия продължи с четири 1/8-финала. Антъни Макгил хвърли бомбата в турнира и отстрани настоящия световен шампион Рони О`Съливан след уникален мач, в който бяха изиграни всичките 25 фрейма! Ето и всичко по-интересно от изминалия ден в "Крусибъл":

Рони О`Съливан 12:13 Антъни Макгил

Първата сесия между двамата завърши при равенство от 4:4. Във втората част Макгил изуми всички, печелейки шест от осемте партии за 10:6 в своя полза. Играта на "Ракетата" не вървеше, но той се оттегли с усмивка на почивката преди последната трета сесия от 1/8-финала.

В третата последна част Рони набързо изравни резултата, а след това успя да измъкне и маратонския 21-ви фрейм, за да поведе с 11:10. Макгил обаче записа добър брейк от 87 точки след това и отново възстанови равенството на масата. 

Опитният Съливан взе 23-ия фрейм и поведе с 12:11, но Макгил показа много здрави нерви и след страхотна серия от 136 точки прати мача в решителна 25-та партия!

В последния фрейм Рони стартира уверено, но след серия от 42 точки сбърка червена от средна дистанция и остави масата отворена за съперника си! Шотландецът не показа никакво колебание и разчисти топките, изхвърляйки любимеца на феновете и световен шампион от 2020 година Рони О`Съливан от турнира! Това бе първа победа в кариерата на Макгил срещу "Ракетата"!

Нийл Робъртсън 9:7 Джак Лисовски

След първата сесия от този осминафинал Робъртсън водеше с 5:3, а разликата от 2 фрейма в негова полза се запази и след изиграването на следващите 8 партии от срещата.

Лисовски спечели 9-ия и 10-ия фрейм, изравнявайки резултата на 5:5. Последва бърза размяна на две игри и равенството бе фиксирано на 6:6 преди почивката. След нея станахме свидетели на 3 сенчъри брейка! 2 на сметката на австралиеца (137 и 113) и един за англичанина от 116 точки. Днес (24.04.) предстои доиграването на този 1/8 финал. Форматът е 13 от 25!

Бари Хоукинс 7:9 Кайрън Уилсън

В първите две сесии от тази 1/8-финална среща Кайрън Уилсън успя да изкове лек аванс срещу рожденика във вчерашния (23.04.) ден. Двамата записаха по една стотачка на сметките си в 6-та и 7-та партия - 107 за "Война" и 123 за Бари Хоукинс! Днес пък предстои доиграването на срещата, която е във формат 13 от 25!

Джон Хигинс 3:5 Марк Уилямс

Битката на титаните в снукъра бе белязана от две сенчърита на сметката на Марк Уилямс - 102 и 101! Най-високата серия на шотландеца пък бе от точно 90 точки. Днес (24.04.) предстои втората сесия от този любопитен сблъсък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички