(ВИДЕО) Ден 6 в "Крусибъл": Антъни Макгил бе на косъм от 147 срещу Рони О`Съливан


(ВИДЕО) Ден 6 в "Крусибъл": Антъни Макгил бе на косъм от 147 срещу Рони О`Съливан
Снимка: Getty Images

3142 0

Започнаха 1/8-финалите в "Крусибъл"! Днес се изиграха първите срещи от осминафиналната фаза на Световното първенство по снукър. Рони О`Съливан блесна и угасна в първите 8 фрейма срещу Антъни Макгил, а Нийл Робъртсън има крехък аванс пред Джак Лисовски от 5:3!

ПЪЛЕН ЖРЕБИЙ ЗА 1/8-финалите в Шефилд, Англия!

Рони О`Съливан 4:4 Антъни Макгил

"Ракетата" стартира много уверено срещата и след серия от 81 точки поведе с 1:0! Последва бърз отговор от Макгил и с брейк от 79 той успя да изравни резултата. След това шесткратният световен шампион блесна с два последователни сенчъри брейка от 105 и 138 точки и дръпна напред с две партии. 

Петият фрейм бе завързан, но отново отиде на сметката на Рони за 4:1. След това обаче, шотландецът, който е №16 в света, показа, че няма никакво намерение да се отказва и спечели останалите 3 партии от сесията, за да изравни резултата - 4:4! 

Любопитно е да се отбележи, че в предпоследния фрейм за деня, Антъни Макгил бе изключително близо до това да направи мечтан максимум от 147 точки и то не срещу кого да е, а срещу рекордьора в тази дисциплина (бел.ред. - Съливан има 15 максимума в кариерата си!) но пропусна 13-ата черна топка и спря серията си на само 97!

Нийл Робъртсън 5:3 Джак Лисовски

Очакваната с огромен интерес 1/8-финална среща между двамата атакуващи играчи не разочарова феновете на джентълменския спорт и въпреки, че в нея бе реализирана само една стотачка след първите 8 фрейма, то всички фенове на играта с нетърпение очакват продължението на тази битка! 

Световният №3 Робъртсън изпитваше трудности в началото на мача и не успяваше да намери своя ритъм. След изиграването на първите 5 партии той изоставаше с 2:3, а това бе най-малкото, с което можеше да се размине... 

В 6-ия фрейм австралиецът изпусна рискова червена, но Лисовски не успя да се възползва от грешката му и предаде масата след брейк от само 8 точки. Това подейства като допинг на "Гръмотевицата" и той не само, че измъкна партията, но успя да спечели и следващите две и поведе с 5:3. В 7-ия фрейм от 1/8-финала Робъртсън изкова сенчъри брейк от 135 точки!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички