Ден 15 в "Крусибъл": Зрелищен край на полуфиналите, време е за Големия финал


Ден 15 в "Крусибъл": Зрелищен край на полуфиналите, време е за Големия финал
Снимка: Getty Images

1984 0

През изминалия 15-ти ден от старта на Световното първенство по снукър бяха изиграни последните сесии от двете полуфинални срещи! Те бяха изпълнени с големи изненади и страхотни отигравания, но в крайна сметка Шон Мърфи и Марк Селби са тези, които ще спорят за световната титла в следващите два дена!

Кайрън Уилсън 12:17 Шон Мърфи

Вчера написахме, при резултат от 10:6 в полза на Уилсън, че Шон Мърфи трябва да се разиграе сериозно, ако иска да се бори за втората си световна титла... Е, направи го! Дали "Воина" бе неузнаваемо слаб или Мърфи просто имаше ден? Може би по малко и от двете! 

Въпреки че Уилсън спечели първата партия за деня и поведе с 11:6, "Магьосника" взе следващите три и намали на 11:9. Със серия от 86 точки "Воина" отново си осигури аванс от 3 фрейма, но никой не предполагаше какво ще се случи след това! 8 (ОСЕМ) последователни игри отидоха на сметката на Шон Мърфи и той се класира за финала в Крусибъл. В двe от тях той реализира и сенчъри брейкове от 120 и 110 точки! 

Разочарованието за Кайрън Уилсън бе огромно, след като през 2020 година той загуби финала в надпреварата от Рони О`Съливан, а сега, въпреки преднината си след първите две сесии и въпреки отличната си игра в хода турнира, той отново претърпя тотален срив и се прости с мечтата си да вдигне най-ценния трофей в света на снукъра! Шон Мърфи пък се класира за четвърти финал в своята кариера, като до момента е печелил само веднъж трофея в Крусибъл и то през далечната вече 2005 година!

Стюарт Бингам 15:17 Марк Селби

Бингам водеше на Селби с 13:11 и сякаш нямаше какво да го спре да се класира за големия финал. Само че трикратният световен шампион не бе казал последната си дума! Първите две партии за деня отидоха на неговата сметка и резултатът бе изравнен. Бинго бързо отговори с брейк от точно 100 точки за 14:13!

"Веселяка от Лестър" обаче на свой ред не показа никаква милост и спечели следващите 3 фрейма, за да поведе с 16:14. В 26-ия и 30-ия фрейм Селби записа и две стотачки - 125 и 132! Бингам върна интригата в 1/2-финала с хубав брейк от 85 за 15:16! След това мачът бе прекъснат, за да може да завърши срещата между Уилсън и Мърфи.

След последното подновяване на мача Селби стартира с невероятен троен поант, но серията му спря на само 41 точки, след като при опит за кенън шот пропусна групата от червени и излезе от позиция. Бингам на свой ред направи серия от 59, но се пласира лошо по черната топка след последната 15-та червена и така се стигна до размяна на сейфти удари. В тях станахме свидетели на невероятна тактическа игра, от която победител излезе Марк Селби, поставяйки труден за отразяване снукър, от който Бингам не успя да излезе на 5 пъти! Трябва да се отбележи, че преди това, Селби на два пъти имаше невероятен късмет след удари от неудобни позиции и топките се припокриваха така, че Бинго, на когото му трябваше само още една цветна, за да прати мача във финален 33-ти фрейм, нямаше как да реализира.

Така "Веселяка от Лестър" ще се опита да спечели четвъртата си световна титла срещу Шон Мърфи, а Стюарт Бингам ще трябва да почака още, за да дублира трофея си от 2015 година!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички