Ден 14 в "Крусибъл": Кайрън Уилсън все още води, Селби и Бингам се захапаха здраво


Ден 14 в "Крусибъл": Кайрън Уилсън все още води, Селби и Бингам се захапаха здраво
Снимка: Getty Images

1668 0

14-ия ден от Световното първенство по снукър продължи с двете полуфинални срещи. Кайрън Уилсън продължава да води уверено на Шон Мърфи, а Марк Селби и Стюарт Бингам се сбориха здраво. Ето и малко повече информация за тези две срещи:

Кайрън Уилсън 10:6 Шон Мърфи

След като в първата сесия от този полуфинал Уилсън имаше преднина от 4 фрейма, тя се запази и след изиграването на следващите осем партии и Шон Мърфи ще трябва да се разиграе сериозно, ако иска да се класира за финала в Крусибъл. "Воина" дори трябва да съжалява, че преднината му не е още по-убедителна, тъй като Мърфи спечели последните 2 фрейма за деня, а можеше и да е другояче! 

И в 14-ия ден от Световното първенство Кайрън Уилсън продължи да вкарва топка след топка и записа един сенчъри брейк от 131 точки и 3 халф сенчъри брейка - 69, 52 и 60. Противникът му не бе много резултатен и постигна само три серии над 50 точки - 88, 59 и 79! Мачът се играе във формат 17 от 33! Световният шампион от 2005 година все пак показа, че няма да се предаде така лесно и направи ТОЗИ трик шот в последната партия за деня:

Стюарт Бингам 13:11 Марк Селби

Мачът между двамата бе подновен при резултат 4:4 и днес се изиграха още 16 фрейма, в които станахме свидетели на първокачествен снукър, който осигури преднина от 13:11 в полза на Бингам. Втората сесия бе по-удачна за Селби и той поведе с 8:6, записвайки две последователни стотачки от по 134 точки! В третата част обаче Бингам се развихри и стартира със сенчъри от 127 за 8:7. Трикратният световен шампион отново поведе с два фрейма, но Бинго отново го контрира със стотачка, този път от 131 точки!

Това само го вдъхнови още повече и той заигра супер уверено, печелейки още четири фрейма поред, част от които измъкна със "зъби и нокти" от Селби! Резултатът стана 12:9 в полза на Бингам, а в 18-ия фрейм той дори бе тръгнал да прави максимум от 147, но спря на 96, след като червената топка отказа да влезе в средния джоб.

Селби все пак прекрати частично кризата, в която бе изпаднал и спечели следващите два фрейма, но Стюарт Бингам бе този, който триумфира в последната партия за деня, която продължи почти час! Днес (1.05) предстои финалната четвърта сесия между двамата, която ще определи кой ще участва във финала на тазгодишното издание на Крусибъл!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички