Ден 13 в "Крусибъл": Зелената "отвара" даде криле на Кайрън Уилсън, супер снукър на 1/2-финалите


Ден 13 в "Крусибъл": Зелената "отвара" даде криле на Кайрън Уилсън, супер снукър на 1/2-финалите
Снимка: Getty Images

1375 0

Започнаха 1/2-финалите на Световното първенство по снукър в шефилдския Театър на мечтите! Марк Селби, Кайрън Уилсън, Стюарт Бингам и Шон Мърфи са играчите, които достигнаха тази фаза. Ето и какво се случи през 13-ия ден от турнира, в който мачовете се играят във формат 17 от 33:

Стюарт Бингам 4:4 Марк Селби

Състезателите си поделиха първите 8 партии от този полуфинал. Бингам стартира с хубава серия от 60 точки за 1:0, но Селби някак си успя да спечели следващите 3 партии, въпреки че не играеше добре. Световният шампион от 2015 година обаче на свой ред обърна ситуацията, записвайки и брейкове от 92 и 82, за да поведе с 4:3. Последният фрейм бе оспорван, но отиде на сметката на Марк Селби!

Кайрън Уилсън 6:2 Шон Мърфи

Изглежда, че зелената енергийна напитка, която пие финалистът от 2020 година дава ефект и той продължи страхотното си представяне в Крусибъл, изковавайки добра преднина още в първата сесия от този 1/2-финал. Шон Мърфи стартира с брейк от 74 за 1:0, но Уилсън бе този, който диктуваше събитията на масата след това и спечели 5 поредни фрейма, като в три от тях направи стотачки (110, 120 и 121).

Световният шампион от 2005 година не играеше лошо и допусна едва 2-3 грешки, но "Воина" наказа всяка една от тях и поведе с 5:1! В следващата седма партия Уилсън пропусна дълга червена и Мърфи се разбуди с брейк от 71 точки, но последният осми фрейм отново отиде на сметката на съперника му!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички