Ден 11 в "Крусибъл": Зрелище на 1/4-финалите - само Марк Селби е фаворит


Ден 11 в "Крусибъл": Зрелище на 1/4-финалите - само Марк Селби е фаворит
Снимка: Getty Images

1707 0

През изминалия 11-ти ден от Световното първенство по снукър в Шефилд, Англия започнаха и четирите 1/4-финални срещи. Ето и по-интересното във всяка една от тях (мачовете се провеждат във формат 13 от 25!):

Марк Уилямс 2:6 Марк Селби

Марк Селби показа, че след загубения 1/2-финал през миналата година, сега е решен да спечели най-ценния трофей в света на снукъра! Мачът му срещу "Пистолета" започна с тотално негово надмощие и аванс от 3:0 след серии от 56, 121 и 63 точки!

Марк Алън спечели следващата 4-та партия, но "Веселяка от Лестър" набързо добави още три фрейма на своята сметка и резултатът стана 6:1. В последната игра на зеленото сукно от тази първа сесия, Алън все пак загатна, че това няма да е протоколен мач и след сенчъри брейк от 111 точки двамата играчи се оттеглиха при аванс от 6:2 в полза на Марк Селби!

Антъни Макгил 9:7 Стюарт Бингам

Екзекуторът на Рони О`Съливан Антъни Макгил има лек аванс от два фрейма срещу световния шампион от 2015 година. Въпреки че Стюарт Бингам направи цели три стотачки в първите 16 фрейма (108, 120 и 122), а Макгил "само" две (126 и 130), изходът от тази среща изобщо не е известен! Най-вероятно в последната трета сесия от този 1/4-финал двамата ще играят по-предпазливо и се очаква фреймовете да бъдат фрагментарни. 

Нийл Робъртсън 8:8 Кайрън Уилсън

Австралиецът тръгна доста уверено в своя 1/4-финал срещу Кайрън Уилсън и набързо поведе с 4:1. В хода на мача обаче "Война" и финалист от миналогодишното издание на "Крусибъл", успя да се събере и да навакса изоставането си. Нийл Робъртсън записа три сенчъри брейка - 100, 105 и 126 точки, а Кайрън Уилсън не се отчете с нито един, но все пак след 16 фрейма резултатът е равен - 8:8!

Шон Мърфи 4:4 Джъд Тръмп

Това е срещата, която прикова вниманието на феновете на най-джентълменския спорт! Тръмп е световният №1, а Мърфи се намира, може би, в най-добрата форма в кариерата си. Закономерно, резултатът между двамата е равен, но трябва да се отбележи, че "Асото в колодата" не впечатлява с играта си от началото на Световното първенство, но все пак записа една стотачка на актива си от 105 точки! Днес (28.04.) предстои доиграването на тази среща, която не е ясно в чия посока ще отиде!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички