Ден 9 в "Крусибъл": Джъд Тръмп и Марк Селби са на крачка от 1/4-финалите в Шефилд


Ден 9 в "Крусибъл": Джъд Тръмп и Марк Селби са на крачка от 1/4-финалите в Шефилд
Снимка: Getty Images

1358 0

Деветият ден от Световното първенство по снукър в Англия продължи с четири 1/8-финални срещи. Световният №1 Джъд Тръмп крачи уверено към следващата фаза, както и Марк Селби, въпреки че той изгуби част от преднината си. Ето и всичко по-интересно от 9-ия ден в "Крусибъл":

Джъд Тръмп 11:5 Дейвид Гилбърт

Лидерът в световната ранглиста Джъд Тръмп трябва да се радва, че води толкова убедително преди последната трета сесия, тъй като Дейвид Гилбърт изпусна много удобни шансове и можеше да прати мача в съвсем друга посока! Тръмп направи три стотачки в първата и втората сесия от този осминафинал - 114, 105 и 111 точки.

Стюарт Бингам 10:6 Джейми Джоунс

Бингам стартира много добре в своя 1/8-финален мач в "Крусибъл", записвайки брейк от 99 точки за 1:0. Той спечели и втората партия, но след това квалификантът в "Крусибъл" показа, че не смята да се предава рано-рано и обърна резултата до 3:2 в своя полза, записвайки и един сенчъри брейк от 121! В течение на мача обаче, Бингам показа класата си и успя да си осигури ценен аванс от 4 фрейма преди доиграването на срещата, записвайки една стотачка от 119 на своята сметка!

Марк Алън 6:9 Марк Селби

Марк Селби водеше с 6:2 след изиграването на първата сесия, а във втората загуби малко от преднината си, но все пак има комфортен аванс преди доиграването на срещата днес. "Веселяка от Лестър" записа хубав брейк от 135 точки и не би трябвало да има проблем да се класира сред най-добрите 8!

Шон Мърфи 10:6 Ян Бингтао

Разликата между двамата играчи от 4 фрейма след първата сесия се запази и след изиграването на следващите 8 партии. Китаецът записа една стотачка във втората сесия от този 1/8-финал (точно 100 точки). Днес предстои доиграването на тази среща, но ако Бингтао успее да спечели първите 2 фрейма от нея, то интригата със сигурност би се завърнала с пълна сила!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички