Чрез жалба спряха наказанието на Антъни Иванов


Чрез жалба спряха наказанието на Антъни Иванов
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

2172 0

Един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов е подал жалба чрез своя юридически съветник Георги Градев. Тя е относно решението на управителния съвет на Българската федерация плувни спортове за лишаване от състезателни права за 3 години и глоба от 2000 лева.

Жалбата е заведена в Административния съд - София - град. Съгласно чл. 166 от Административнопроцесуалния кодекс това автоматично означава спиране на изпълнението на административния акт, а именно наказанието на Антъни, пише "24 часа".

Управата на плувната ни федерация стигна до решението заради серия медийни изяви на Иванов, в които чрез "неверни твърдения, клевети, внушения и обиди той уронва престижа както на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на управителния съвет на централата, така и на спортни институции като Министерството на младежта и спорта (ММС), Българския олимпийски комитет (БОК) и Антидопинговия център".

Антъни е в режим на обжалване и на потвърждаването на наказанието му от Спортния арбитражен съд в Лозана чрез швейцарски федерален съд. Неговите права бяха спрени за 2 години заради това, че не е бил открит на посочен адрес за внезапна допинг проверка 3 пъти.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички