Чия е идеята за правилата на Triad Combat и за триъгълния ринг?


Чия е идеята за правилата на Triad Combat и за триъгълния ринг?
Снимка: Getty Images

2316 0

Правилата за предстоящия сблъсък между Кубрат Пулев и Франк Мир са били измислени от популярния американски коментатор Шон Уийлок, разкри самият той в интервю. Филмов продуцент пък е измислил иновацията за триъгълния ринг.

Революционния боен формат Triad Combat ще дебютира в нощта на събота срещу неделя. Мачът на българина е основно събитие и ще се проведе в 9 рунда по две минути. Останалите срещи ще бъдат в пет и седем рунда по две минути, а между тях „Металика“ ще забиват на 40-хиляден стадион в Арлингтън, Тексас.

„С Райън Кавана, който е собственикът на Трилър, започнахме да си говорим през септември. Райън ми каза, че иска да направим нещо, което да намери средата между бокса и ММА, разказа в интервю за youtube канала Спортната джунгла Уийлок. - Правилата бяха формирани само върху ударите, но вместо боксови ръкавици, решихме да има отворени ММА ръкавици. Осем унции. Така че на боксьорите да не се налага да свикват с 4-унциевите ММА ръкавици. Те са свикнали да се бият с 10-унциеви. Но с отворените пръсти става по-лесно да се хваща за клинч. Революционната част, която е 100% идея на Райън Кавана, е гениалният триъгълен ринг. Той променя ъглите. Променя ритъма на боя. Променя пространството.“

Вижте как е било решено рундовете да са по две минути и какъв е бил отзвукът при тестовете на триъгълния ринг от ММА бойци в цялото интервю на Шон Уийлок за "Спортната джунгла" тук.

Можете да видите и четете всяка информация за сблъсъка Кубрат Пулев - Франк Мир в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички