България ще си сътрудничи с Китай и Куба в областта на спорта


България ще си сътрудничи с Китай и Куба в областта на спорта

524 0

Правителството одобри проект на споразумение за сътрудничество в областта на спорта между Министерството на младежта и спорта на България и Генералната администрация на спорта на Китай.

Сътрудничеството се изразява в обмен на експерти, консултанти, треньори и специализирани административни кадри. Постигането на двустранен подход в борбата срещу употребата на забранени в спортната практика медикаменти и методи чрез обмен на експерти, изготвяне на публикации и материали по въпроси, свързани със спорта, спортното развитие и тренировъчните системи, участието в срещи, семинари и симпозиуми са част от мерките, заложени в проекта, съобщава БГНЕС.

Одобрен беше и проектът на договор за сътрудничество в областта на физическата култура и спорта между Министерството на младежта и спорта на България и Националния институт за спорт, физическо възпитание и отдих на Куба.

Сферите на сътрудничество, залегнали в документа, обхващат организирането на програми за подготовка на спортисти, обучение и квалификация на треньори и спортисти, академичен обмен, борба с допинга, обмен на информация, документация, учебни и методологични материали в областта на научния интерес, свързан със спорта, и други дейности.

Страните ще стимулират и участието на учители, преподаватели и специалисти в семинари, курсове и научни конференции, организирани от двете държави в областта на физическата култура, спорта и отдиха и други.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Немска медия: Пулев е жилаво "прасе", продаде се по-скъпо от очакваното

Българският топбоксьор Кубрат Пулев получи още похвали за представянето си в мача срещу Антъни Джошуа за световната...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама