Кралев откри младежки център за 3 млн. лв. в Пловдив


Кралев откри младежки център за 3 млн. лв. в Пловдив
Снимка: БГНЕС

1154 0

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри в Пловдив чисто нов младежки център, предаде БГНЕС. На церемонията присъстваха областният управител на града под тепетата Здравко Димитров, кметът Иван Тотев и заместник-кметът по спорт и социални дейности Георги Титюков.

"Центърът е уникален. В него са инвестирани близо 3 млн. лева, за да може да се помогне на младежите от Пловдив, независимо от тяхната социална, етнически или религиозна принадлежност, да се чувстват пълноценни граждани. И особено младежите в риск да могат да намерят правилния път и професионална реализация. Виждате, че има много спортни съоръжения в комплекса. Ползвайте ги и дано младите хора на Пловдив да имат много поводи за радост. С кмета и с областния управител ще работим за подобряването на спортната инфраструктура в града. Тепърва през следващите три години от мандата ни ще откриваме нови спортни обекти”, заяви министър Кралев.

Младежкият център е изграден по Компонент 1 – „Грижа за младежи в риск“ на Програма BG06 „Деца и младежи в риск”, финансирана по Финансов механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014. Общата стойност на проекта е 2 901 299 лв., а размерът на безвъзмездната финансова помощ е 2 243 320 лв.

Община Пловдив инвестира допълнително 657 978,71 лева за оборудване на центъра, който разполага с чисто нова модерна многофункционална спортна зона, включваща 3 игрища за футбол на малки врати, 2 игрища за баскетбол и едно за волейбол, 4 тенис маси, 2 площадки за фитнес на открито, пътека за бягане и трибуни за зрители.

Модерната сграда разполага със 17 стаи за настаняване с 41 легла (включително и за хора в неравностойно положение), интерактивен образователен център, конферентна зала с 35 седящи места, прожекционна с озвучителна техника, компютърна зала с 14 работни места, 3 учебни зали, всяка с 12 седящи места, библиотека, открит паркинг с 47 паркоместа, от които 3 достъпни за автомобили на хора с увреждания.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички