Държавата финансирала Григор Димитров с над половин милион


Държавата финансирала Григор Димитров с над половин милион
Снимка: Getty Images/Guliver

923 0

Над половин милион лева е получил Григор Димитров от държавата през последните 7 години, става ясно от справка, получена по Закона за достъп до обществена информация от Министерството на младежта и спорта. Особено силно е било финансирането преди олимпийските игри в Лондон, като проверка на „24 часа" не откри друг български спортист, който да е получил подобна сума за подготовката си.

Григор Димитров отказа да участва на турнира в София, който стартира идната седмица. Като една от причините негов представител изтъкна, че става въпрос за частен турнир, като програмата на тенисиста била готова отдавна.

Баща му Димитър Господинов пък заяви, че Григор въобще не знаел, че ще има турнир в София, а никой от организаторите не се бил свързал с него, за да му обясни за какво става въпрос.

В същото време в парите са включени и средства за международен спортен календар, който включва и турнирите, които не са държавни.

Министър Красен Кралев изрази надежда, че поне за следващите две издания на турнира Григор ще намери време да дойде до София, в интервю за Ring TV. Договорът с АТП е за три издания.

Най-добрият ни тенисист се прибра в Лос Анджелис, където започва подготовка за сезона в САЩ.

Първото му участие е на турнира в Делрей Бийч, Флорида, а след това отива в Акапулко, където спечели втората си титла от професионален турнир.

Григор отпадна на Откритото първенство на Австралия, след като срещна Роджър Федерер. Той има само два спечелени сета срещу швейцарската легенда. Жребият за турнира в София ще бъде теглен в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички