България с шестима атлети на Европейското в Глазгоу


България с шестима атлети на Европейското в Глазгоу
Снимка: Getty Images/Guliver

1231 0

България ще бъде представена от шестима атлети на Европейското първенство по лека атлетика в зала, което ще се проведе в Глазгоу (Великобритания). От 1 до 3 март честта на нашата страна ще бранят Радослава Мавродиева в тласкането на гюле и световната и олимпийска шампионка в тройния скок за девойки от миналата година Александра Начева при дамите.

Мавродиева е бронзов медалист от шампионата в Прага преди четири години, а преди две в Белград заслужи среброто. В началото на този месец тя постави личен рекорд с 19.09, с който спечели поредна републиканска титла на България. Постижението и е второто най-добро за сезона в Европа. За Начева пък това ще бъде първо състезание през 2019 г.

При мъжете нашите представители ще бъдат Тихомир Иванов (висок скок), който изравни най-доброто си постижение от 2.38 метра на Балканиадата в Истанбул. Той отново скача добре, след като отсъства дълго от сектора заради травма. Митко Ценов и Иво Балабанов ще участват в бягането на 3000 метра, а Денис Димитров ще бяга на 60 метра.

Междувременно стана ясно, че ще се състои нова среща във връзка с Евро 2028 и Мондиал 2030, а София ще бъде домакин (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички