Браво! Карлос Насар е най-добър щангист на Европейското първенство в Ереван


Браво! Карлос Насар е най-добър щангист на Европейското първенство в Ереван
Снимка: Screenshot / bTV

2313 0

Карлос Насар е най-добрият щангист на Европейското първенство в Ереван, което приключи в неделя. Българинът, който стана шампион в категория до 89 кг, събра най-много точки от всички участници. 18-годишният Насар получи максималните 1000 точки по системата "Роби".

Отличие след двата световни рекорда

Българският състезател постави два световни рекорда за мъже. Той изтласка 221 кг, като подобри с килограм собствения си рекорд от Богота 2022. Също така състезателят на Павел Христов от клуб Старт (Червен Бряг) постави и световен рекорд в двубоя - 395 кг. Тези постижения са и европейски рекорди за мъже. Така Насар коригира световните и европейски най-добри резултати за юноши, като в Ереван той постави общо 10 рекорда.

От българите Божидар Андреев (73 кг) е 11-и в общото класиране със 736,6 точки, а Иван Димов (61) е 43-и с 632,2 точки. В класирането по медали при мъжете България е на четвърто място с 4 златни, 2 сребърни и 5 бронзови. Отборен шампион е Армения (12, 9, 6), пред Грузия (7, 5, 2) и Италия (5, 2, 3). В класирането по точки България отново е на четвърта позиция с 517 точки от девет участници. Насар призна, че най-голямата му цел е златен медал на Олимпиадата в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички