Велик! Карлос Насар грабна златото и постави нов световен рекорд


Велик! Карлос Насар грабна златото и постави нов световен рекорд
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

4986 0

Българският щангист Карлос Насар спечели европейската титла в категория до 89 килограма на шампионата в арменската столица Ереван.

Той разби тотално конкуренцията и взе първото си отличие от Европейско първенство. Освен всичко друго родният състезател подобри световните рекорди в изтласкването и двубоя, а също така и постави световен рекорд за юноши. На всичко отгоре Насар постигна всичко това само в пет опита.

Насар направи отлично начало в изхвърлянето с впечатляващи опити на 165, 170 и 174 килограма. Последната тежест беше нов световен рекорд за юноши и осигури сребро в движението след арменеца Андраник Карапетян.

В изтласкването българинът вдигна 205 кг. с лекота, които му осигуриха европейската титла. Веднага след това Карлос отиде на 221 кг. за световните рекорди в двубоя (395 кг) и изтласкването. Перфектно вдигане за най-силното състезание на Насар в неговата кариера.

По този начин Насар грабна златото с аванс пред втория от цели 21 килограма, а пред третия с 31, което само по себе си е сериозна заявка за величие.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички