Боряна Калейн завоюва бронз в Корбей Есон


Боряна Калейн завоюва бронз в Корбей Есон

1676 0

Много медали и призови класирания завоюваха Спортните таланти на "Еврофутбол" при своите участия в международни турнири и национални шампионати.

15-годишната Боряна Калейн спечели бронзов медал при девойките в многобоя на силния международен турнир по художествена гимнастика в Корбей Есон (Франция), който се провежда за 41-ви път. Състезателката на клуб "Левски Триадица" получи втора оценка на топка, две трети оценки - на въже и обръч и пета оценка на бухалки.

На същия шампионат Спортният талант на "Еврофутбол" от 2013 година Сара Стайкова грабна два бронзови медала на обръч и лента, а в многобоя е четвърта.

Отборът на България в състав Сара Стайкова, Ерика Зафирова и Боряна Калейн и личният треньор на Ерика - Петя Монева, бяха наградени с купа за трето място отборно на турнира, след съставите на Русия и САЩ.

Друг Спортен талант на "Еврофутбол" – Грета Банишка, заслужено спечели златен медал в многобоя във възраст до 15 години на турнира "International Art Junior Tournament" по спортна гимнастика, който се проведе на 8-9 май в гр. Варна като съпътстващо състезание към Artistic Gymnastics World Challenge Cup. 14-годишната софиянка получи най-високи оценки за трудност на съчетанията си на всички уреди, а изпълнението й на изключително трудното упражнение на земя – "винт салто", впечатли специалисти и публика. В шампионата на отделните уреди Грета се окичи с още три отличия: злато на прескок, сребро на успоредка и бронз на греда.

Майкъл Иванов (Хускварна) финишира 20-ти в първия манш и 23-и във втория в клас МХ2 по време на 6-ия кръг на Световния шампионат по мотоциклетизъм. Надпреварата се проведе на пистата "Талавера де ла Рейна" близо до Мадрид на 9-ти и 10-ти май. Така Майкъл взе и първата си 1 точка за генералното класиране.

Лекоатлетът с увредено зрение Христо Радев взе сребърен медал в дисциплината скок дължина по време на Държавното първенство до 23 г. в Силистра с постижение 4,81 метра. Той добави и бронз на 200 метра, където завърши за 29 секунди. За съжаление, в коронната си дисциплина на 100 метра, Христо не успя да реагира добре на старта и остана 4-ти с 13.42 сек.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички