Десислава Георгиева триумфира на регата "Белград"


Десислава Георгиева триумфира на регата "Белград"

1769 0

Спортният талант на "Еврофутбол" Десислава Георгиева спечели регата "Белград", след като отвя конкурентките си на скиф при девойките старша възраст. Българката преодоля 2000 метра за време 7.49,88 мин, като остави на 10 сек. след себе си хърватката Леа Теута Стоякович и Ана Милинкович, на 44 секунди.

Каякарят Даниел Караколев и четворката ни в състав Борис Недялков (Спортен талант на "Еврофутбол" в последните две години), Христо Реков и Дилян Бъчваров се класираха на 9-о място в полуфиналната серия на Европейското първенство за мъже в Рачице (Чехия). Българите изостанаха на 8 секунди от победителите в серията – квартетът на Полша, които в последствие станаха 4-ти в крайното класиране.

Шампиони са представителите на домакините – Хавел, Трефил, Достал и Стерба, които бяха по-бързи с 872 хилядни от тима на Португалия и със 1,29 сек. от този на Испания.

Продължават успехите на Мариела и Даниел Николови във ветроходството. Талантливите сестра и брат от Варна се класираха съответно на 3-то и 2-ро място при жените и мъжете, на провелата се от 29.04 до 03.05 регата "Порт Бургас". Състезанието беше изключително силно, след като в него участие взеха националния отбор на Турция и тимове от Румъния и Гърция. За съжаление слабият вятър не позволи да се осъществят повече от пет гонки. Въпреки това, Мариела взе бронз в клас Лазер 4.7, а Даниел – сребро в клас Лазер Стандарт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички