Боримиров е помогнал за операцията на Михаела Маевска


Боримиров е помогнал за операцията на Михаела Маевска
Снимка: БГНЕС

1927 0

Бронзовият медалист от САЩ' 1994 Даниел Боримиров направи асистенция за запазване на златните надежди на България за олимпийски медал в художествената гимнастика на игрите в Рио през август. Настоящият директор на школата на футболния „Левски" е направил приятелска услуга на шефката на федерацията по художествена гимнастика Илияна Раева, след като разбрал, че капитанката на ансамбъла ни Михаела Маевска трябва да бъде оперирана, Боримиров съдействал друг негов приятел - доктор Ерих Рембек, да приема Маевска спешно в клиниката си в Мюнхен. И да я оперира още в петък, пише вестник "24 часа".

„Коляното й блокира по време на изпълнението с ленти на световната купа в Пезаро, но независимо от силните болки Мишето доигра съчетанието и спечелихме бронзов медал. Веднага уведомих министър Кралев за контузията и му благодаря, че действа мигновено - подсигури средства за пътуването и операцията. Благодаря и на Даниел Боримиров, който и преди четири години, и сега съдейства за бързото насрочване на операцията", заяви Илияна Раева. Предишния път доктор Рембек оперира другото коляно на Михаела и тя се възстановява много бързо, без да пропусне нито едно състезание.

Целта е златните момичета да са с капитанката си още за световната купа в София в края на май, но погледът на всички е вперен към олимпиадата, която ще е последното състезание за този ансамбъл.

Ерих Рембек е оперирал дори външния министър на Русия Сергей Лавров, а през операционната му са минали половината футболисти от немската Бундеслига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички