УС на "Левски" наказва Боримиров


УС на "Левски" наказва Боримиров
Снимка: БГНЕС

978 0

Шефът на ДЮШ на "Левски" Даниел Боримиров ще бъде санкциониран за това, че си е позволил да нападне члена на Управителния съвет Николай Илиев, който отправи критики относно работата му в академията на "Герена".

Боримиров сподели, че бившият защитник няма право да дава съвети, защото от 20 години не се е занимавал с футбол. Думите му дойдоха, след като УС постави незадоволителна оценка на работата на двете школи на сините - на "Георги Аспарухов" и "Раковски", пише "Тема спорт".

"Бях на Управителния съвет и не знам някой да ме е критикувал. Аз не се притеснявам от нищо. Единствено отговарям директно пред Георги Иванов. Не трябва да давам обяснения на Ники Илиев. Той 20 години не е работил във футбола. Не виждам какво обяснение мога да му давам", заяви Боримиров пред БНТ. Управителният съвет ще разгледа това изказване и ще гласува наказание за шефа на школата, който си позволява да обсъжда по-висшестоящи хора в клуба.

Боримиров добави, че академията се нуждае от подобрения в базата. "Харесва ми това, че децата се опитват да играят футбол и не са случайни първите места, които заемат. Това ме кара да бъда оптимист и съм сигурен, че резултатите няма да закъснеят. Ние обаче имаме нужда от още терени, за да се развиваме по-мащабно. Целта ми е да виждам в първия отбор повечето играчи, които да са продукт на школата на Левски. Боли ме да гледам, че голяма част са чужденци. Имам осем юноши, които вече са стигнали едно ниво и сами трябва да покажат, че заслужават доверието, което им е дадено. Мисля, че е по-добре всяка година да изпращаме по двама треньори на специализации в чужбина. Аз, методистът Нестор Юруков, наставниците се стараем да подготвим максимално децата в школата, за да покажем, че имаме юноши, на които може да се разчита. Докато те обаче не си избият от главата развлекателната дейност, докато не акцентират изцяло на футбола, трудно ще постигнат нещо голямо", обясни Боримиров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички