Бари Хоукинс взе още един "скалп", финалът на "Мастърс" в снукъра започва днес


Бари Хоукинс взе още един "скалп", финалът на "Мастърс" в снукъра започва днес
Снимка: Getty Images

2281 0

Бари Хоукинс се класира за втори път в кариерата си на финал на престижния снукър турнир "Мастърс"! След като победи Марк Селби на 1/4-финалите, той срази още едно голямо име - световния №2 Джъд Тръмп с 6:5 в страхотен втори полуфинал от надпреварата.

По-рано през деня (15 януари) Нийл Робъртсън достигна спора за титлата след още по-голяма драма срещу Марк Уилямс и заключителен 11-и фрейм, вечерният сблъсък между Тръмп и Хоукинс предложи подобна битка до самия край.

Ястребът поведе след оспорвана първа партия, но Асото показа чудесния си брейкбилдинг, за да обърне развоя в своя полза след серии от 86 и 63 точки. Хоукинс възстанови паритета до почивката, а след нея взе два поредни фрейма след брейкове от 60 и 124.

Тръмп обаче не само реагира, изравнявайки резултата, но и се доближи на партия от финала след две последователни серии над 50 точки – 65 и 54. Хоукинс обаче имаше последната дума в мача с брейкове от 76 и 58. Така той ще играе на втория си финал на "Мастърс" в кариерата след този през 2016 година, когато отстъпи на Рони О'Съливан с 1:10.

Съперникът му Робъртсън пък ще се бори за втора титла десет години след дебютната през 2012 г., когато спечели срещу Шон Мърфи с 10:6.

Финалът между Робъртсън и Хоукинс ще се проведе днес (16 януари) в две сесии, като първата започва в 15:00 часа българско време, а вечерната – в 21:00!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички