Багата се готви за нова тежка битка в UFC


Багата се готви за нова тежка битка в UFC
Снимка: Getty Images/Gulliver

2704 0

Единственият българин в UFC Благой Иванов - Багата може съвсем скоро да се завърне в октакона за нова тежка битка. този път ММА боецът ще се изправи срещу молдовеца Александър Романов, по-известен като Кинг Конг.

Информация за такъв двубой разпространиха две от популярните фен страници на UFC в Instagram - ufc_da_depressao и jmmapicks, които пишат, че битката ще бъде официално оповестена съвсем скоро.

Багата за пореден път ще покаже, че не търси лесни съперници и ще се изправи срещу опонент, който е по-напред от него в ранглистата на UFC. Българинът понастоящем заема 15-а позиция, докато Романов е 13-и.

Романов е с баланс от 16 победи и 1 загуба в ММА. Още по-впечатляващото е, че молдовецът е постигнал почти всичките (без 1) си успехи преди финалния гонг (6 с нокаут и 9 след събмишън).

Багата пък е със статистика от 19 победи и 4 загуби, като 6 от победите му са с нокаут. Последният мач на българина бе през май тази година, когато победи Маркос де Лима. Преди това той имаше двегодишна пауза, в която не бе влизал в октагона.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички