Ексклузивно: Мейуедър се завръща за един последен мач - срещу Конър Макгрегър!


Ексклузивно: Мейуедър се завръща за един последен мач - срещу Конър Макгрегър!
Снимка: Getty Images/Guliver

3228 0

Легендарният боксьор Флойд Мейуедър и бившият шампион на UFC Конър Макгрегър са "много близо" до споразумение за сензационен реванш - пет години след първата им среща на ринга. Мейуедър увеличи перфектния си рекорд в професионалния бокс до 50-0 с технически нокаут в 10-ия рунд срещу Макгрегър през 2017-а и се оттегли от бокса.

Според информация на британския таблоид The ​​Sun двамата в момента преговарят за нова битка, в която ще бъдат заложени стотици милиони. Неназован източник твърди пред изданието, че личните условия вече са договорени между двамата бойци, но все още предстои да има споразумение за броя на рундовете, като бившият шампион на UFC Макгрегър иска те да бъдат 10 на брой.

Макгрегър трябва да свали близо 16 килограма за битката с Мейуедър

За битката двамата бойци трябва да са в категория до 70 килограма, което означава Макгрегър да свали значително тегло. Ирландският боец ​​напълня до около 86 килограма, докато се възстановяваше от счупен крак - травма, която претърпя при поражението си от Дъстин Поарие на UFC 264 през юли миналата година.

Мейуедър предложил на Макгрегър близо 160 милиона долара

Според информациите Мейуедър е предложил на Макгрегър 157,9 милиона долара за реванша и се твърди, че е готов да заложи на карта непобедения си професионален рекорд в бокса.

Източник, „близък до лагера на Мейуедър“, каза пред The ​​Sun: „Конър ще приеме битката само при условие, че Флойд е готов да заложи професионалния си рекорд – така че битката няма да бъде демонстрация, ще бъде официална битка."

След 50 победи и 0 загуби: Мейуедър излиза за една последна битка

„Битката ще е в категория до 70 килограма. Това е, което знаем на този етап. Това ще бъде последният път, в който Флойд се качва на ринга, така че не е за изпускане."

„Сделката е много близо до сключване. Личните условия бяха договорени и от двете страни. Това ще бъде едно последно шоу. И да, рекордите ще бъдат заложени на карта. Флойд го вижда като края на ерата "Мейуедър" и началото на ерата на Джервонта Дейвис", коментира още източникът пред The Sun.

Още новини за бокс четете в SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички