Арогантност, безобразие, некомпетентност, позор… Нова телевизия


Арогантност, безобразие, некомпетентност, позор… Нова телевизия

2577 0

Абсурд, безхаберие, арогантност, безобразие, позор, липса на справедливост, скандал… Това са само малка част от епитетите, които могат да опишат случилото се със Стилиян Георгиев.

Кой е той?

Стилиян Георгиев е спортист и шампион! Но през изминалата седмица той бе набеден от „Нова телевизия“, че е участвал в побоя над оператора Огнян Пенев и репортера Мария Милкова на автомагистрала „Тракия“. Георгиев и кондиционния треньор Румен Мишев бяха задържани в ареста за 72 часа, след като са „разпознати“ от т.нар. „жертви“. Квалифицирани като престъпници, биячи, мутри, гангстери и главорези. И всичко това - без доказателства, с най-нагло нахлуване и съсипване на имената, авторитета, репутацията, живота и кариерата на тези личности от самозабравили се "журналисти"!

Какви обаче са фактите?!

На 14-ти април 2017 година Стилиян Георгиев, заедно с жена си, детето си и Румен Мишев (с неговата дъщеря), заминават за Белград, Сърбия, за да вземат участие в един от най-престижните турнири по бразилско жиу-жицу „Belgrad Open 2017“. Колата им преминава българо-сръбската граница между 11:15 и 11:30 ч. Инцидентът на магистралата се случва същия ден, късно вечерта. Турнирът е на 15-ти април 2017 г. Стилиян печели титлата "Абсолютен шампион" пред 500 души. Има резервация в хотел, има сметки от ресторантите, в които е бил с придружителите си, има снимки, разговори, кореспонденция… Има свидетели!

Няма как да не се отрази в граничната система преминаването на хора, напускащи една страна и влизащи в друга, която не е част от Европейския съюз. Няма как да няма записи от камерите на граничния пункт. Няма как децата да нямат печати в паспортите си. Няма как да спиш в хотел и да не са те регистрирали. Няма как да си провеждал телефонни разговори и такива през апликации, социални мрежи и да няма хронология – елементарно е, засичат се клетки на мобилни оператори, вади се справка и т.н.

При провеждане на самото състезание Стилиян и Румен имат регистрация за участие за самия турнир, имат десетки снимки и множество свидетели. Сред тях са 20 момчета и треньорът на клуб “Зенит” (Монтана), които също са били в сръбската столица, за да вземат участие.

Но тези факти удобно се пропуснаха от обвинителите - „Нова телвизия“. След като се разкри истината, телевизията замълча. Не съобщи на обществото с онзи познат патос, че са се объркали, че са сгрешили. Камо ли - да се извинят. Иска се достойнство, за направиш това! „Нова телевизия“ смачка Стилиян и Румен без причина. Направи го с онази лекота, с която и друг път са заклеймявали по погрешка други хора. Това ли те наричат свободна медия и свободно слово?

Задаваме въпросът: кой ще им потърси отговорност? Отговорност за уронения авторитет, за достойнството, за нервите, за грозните категоризации, за това, че подведоха МВР, прокуратурата и цялото ни общество? Колко още невинни като нас ще пострадат от такива необмислени действия?

Стилиян Георгиев е многократен републикански шампион по джудо! Има над 100 медала от първенства в страната и чужбина. И най-важното – той е треньор на малки деца, отдадени на този спорт. Румен Мишев е кондиционен треньор на Стилиян Георгиев. Работи с малко по-големи деца в школата на Стилиян Георгиев – тези на 17-18-годишна възраст. Как тези хора ще продължат да работят с децата след подобна случка? Как ще си върнат авторитета и доверието?

Според разследващите, Стилиян Георгиев и Румен Мишев не са участвали в нападението. Затова и двамата са решени да предприемат всички законосъобразни действия, за да може истината да възтържествува!

По българското законодателство това, което „Нова телевизия“ им причини, се нарича непоправими неимуществени вреди! За съжаление, доверието е най-тежко и трудно за изграждане. Доверие, което с лека ръка бе затрито от "журналистите" и въпросната медия.

НКП изказва откровеното си отвращение от случилото се и от поредния пример за затъващата в калта и посредствеността българска журналистика! Журналисти, чиято работа е именно да разследват, да търсят фактите и да ги предоставят безпристрастно, се изложиха брутално в най-основната си задача. И показват, че освен некомпетентни като „журналисти“, са и недостойни за уважение хора. Прошка има само за тези, които имат достойнството да си признаят грешката и да се извинят!

НКП Левски

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички