Антъни Иванов завърши шести на 200 метра бътерфлай на Световното първенство в малък басейн


Антъни Иванов завърши шести на 200 метра бътерфлай на Световното първенство в малък басейн
Снимка: Getty Images/Guliver

3790 0

Един от най-добрите плувци на България - Антъни Иванов, завърши шести във финала на 200 метра бътерфлай на Световното първенство по плуване в малък басейн в Абу Даби. Българинът финишира с време 1:51.62 минути и остана на около 2 секунди от медалите.

Антъни стартира по-резервирано състезанието, но постепенно вдигна темпото и се пребори за шестото място, оставайки на 13 стотни от резултата си в квалификациите, който е и републикански рекорд. Световен шампион в дисциплината стана италианецът Алберто Разети.

Разети изненада фаворитите в дисциплината Трентън Джулиан и Чад Льо Кло, като направи страхотно плуване и финишира за време 1:49.06. Самият Разети бе изключително изненадан от силния си резултат след края на състезанието. Среброто отиде при швейцареца Ноу Понти (+00.75), а бронзът остана за Льо Кло (+00.78).

ПРЕДИ ФИНАЛА:

Антъни Иванов даде шесто време от всички потоци, като завърши на трето място в третия полуфинал с време 1:51.49 минути (нов републикански рекорд). Това бе един от осемте най-добри резултата на всички 45 участници, което го класира за финала.

С първо време във финала влиза американецът Трентън Джулиан (1:50.32), а след него е опитният Чад Льо Кло от Южна Африка (+0.31 секунди). Двамата са фаворити за спечелването на световната титла в дисциплината.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички