Антъни Джошуа - Кубрат Пулев: Мачът е все по-близо, има само няколко въпросителни


Антъни Джошуа - Кубрат Пулев: Мачът е все по-близо, има само няколко въпросителни
Снимка: БГНЕС

2093 0

Боксовият свят очаква с нетърпение официалното решение на IBF за мача за световната титла на федерацията между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев, който е със статут на задължителен претендент. Въпреки че информацията не е потвърдена от ръководството, очаква се IBF да задължи британския боксьор да се изправи срещу Кобрата в първата си защита след победата над Владимир Кличко.

Според боксови източници, федерацията няма да се съобрази с клаузата за реванш, която има Кличко в договора си, и ще нареди на новия боксов крал да защитава титлата си в следващия си мач, и то срещу Пулев.

Ако украинецът обаче активира своята клауза, това ще се окаже сериозен проблем за амбицията на Джошуа да притежава всички титли на 5-те основни боксови федерации. В договора между двамата има сериозни неустойки, ако мач-реванш бъде провален от една от двете страни, така че със сигурност Антъни ще уважи споразумението.

Това автоматично ще означава, че IBF ще отнеме пояса на британеца и ще избере противник на Кубрат Пулев. Българинът със сигурност ще получи шанс да се бие за световната титла, като единствената неяснота е кой ще бъде негов съперник.

SportLive анализира

Ситуацията за Антъни Джошуа е изключително деликатна. В момента той е най-голямата звезда в света на бойните спортове и агентът му Еди Хърн се опитва да се възползва максимално от това, капитализирайки върху нокаута срещу Владимир Кличко. Но най-големяит проблем за британския тандем е именно IBF.

През 2015 година Тайсън Фюри постигна най-големия успех в кариерата си, след като спечели мача си срещу Владимир Кличко. Украинецът обаче веднага упражни правото си да поиска реванш, а IBF не уважи претенциите на Фюри и му отне титлата. Почти сигурно е, че тази федерация ще действа по същия начин и със самия Джошуа.

Важна роля може да изиграе германската промоутърска компания "Зауерланд". В момента агентите на Пулев водят преговори с Еди Хърн, като е възможно да бъде постигнато споразумение между двете страни, ако Кличко активира клаузата си за реванш. Ако украинецът поиска двубой, напълно възможно (макар и малко вероятно) е Кобрата да изчака да се изиграе този двубой.

Шансът за реванш до края на годината обаче е почти нулев. Кличко не е в добро физическо състояние след мача срещу Джошуа и със сигурност няма да бърза с връщането си на ринга, ако прецени, че не иска все още да се отказва от професионалната си кариера. На този етап обаче той трудно ще се подготви оптимално, за да се изправи още един път срещу Джошуа.

Едно е сигурно - до края на годината или най-късно в първите 3 месеца на новата година, Кубрат Пулев ще получи своя шанс да се бие за световната титла в тежка категория на IBF. Единствената въпросителна е дали това ще е Антъни Джошуа, но към момента е по-вероятно точно това е съперникът на Кобрата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички