Нещата, които научихме от боя между Джошуа и Кличко


Нещата, които научихме от боя между Джошуа и Кличко
Снимка: Getty Images/Gulliver

5386 0

Антъни Джошуа постигна най-голямата победа в кариерата си, след като победи легендарния Владимир Кличко с технически нокаут в 11-я рунд.

Той стартира силно мача, като беше по-активният от двамата, но е 11-я рунд дойде и неговият миг, за да се превърне в новия крал на бокса. 

Ето няколко неща, които научихме от голямата битка:

Джошуа се превръща бързо в номер 1 в бокса

"Уембли" е известно като място за легенди, а победата на Джошуа над Кличко ще влезе в историята като едно от най-запомнящите се спортни събития на националния стадион на Англия. През последните две седмици лицето на Джошуа бе навсякъде - по вестници и списанията, телевизията, на билборди и из транспортната мрежа в Лондон.

След като три пъти просна Кличко на земята и след технически нокаут в 11-ия рунд триумфира, то вече Джошуа ще стане дори още по-популярен. Освен това неговата харизма дори може да надскочи бокса на моменти и да привлече още повече фенове. Джошуа повиши интересът в цял свят, срещата им с Кличко бе излъчена в над 140 страни. С добрия си външен вид и огромния си талант той може да се превърне дори в по-голям хит в САЩ, отколкото Кличко. 

Джошуа има желязна психика

Британецът бе най-спокойният човек в последните седмици по време на медийните си изяви и не показа по никакъв начин, че се притеснява от това, че ще се изправи срещу Кличко. 

Дори и по време на битката, Джошуа бе с усмивка на лице в началните рундове и по никакъв начин не показа, че изпитва някакво напрежение.

Какво трябва да подобри британецът

Джошуа изглеждаше уязвим, когато бе на въжетата и това е нещо, което бе забелязано и от Кличко. Все пак, не бива да забравяме, че украинецът също имаше своите добри удари и успя да свали Джошуа на земята. Той със сигурност трябва да види грешките си там, за да не допуска подобни в бъдеще. 

Ъперкътът на Джошуа е убийствен

Кличко не успя да избегне ударите и в 11-ия рунд беше хванат от невероятен ъперкът - най-мощното оръжие на британеца. Той бе много по-пъргав и динамичен от Кличко и в момента, в който видя отворено пространство се възползва.

Боят може и да се повтори

Двубоят между двамата записа рекорд след рекорд, включително и спечелването по 15 млн. паунда. Освен това в договорите има и клауза за реванш, което увеличава шансовете епичната битка да се повтори. Има две възможности до този момент за евентуално място - Англия и Лас Вегас, като Джошуа вече сподели, че за него няма никакво значение къде ще бъде. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички