Зауерланд: Има няколко причини, поради които Джошуа няма да откаже бой с Пулев


Зауерланд: Има няколко причини, поради които Джошуа няма да откаже бой с Пулев
Снимка: БГНЕС

2252 0

Кале Зауерланд - промоутърът на Кубрат Пулев, вярва, че Антъни Джошуа няма да оваканти титлата на IBF и ще се изправи срещу Кубрат Пулев, за да защитава пояса, спечелен в драматичен сблъсък срещу Владимир Кличко.

Пред 90 хиляди души на стадион "Уембли" украинецът успя да прати съперника си в нокдаун, но дори това не го спаси от технически нокаут в 11-ия рунд, когато смачка Кличко и стана международна звезда пред очите на стотици милиони, които гледаха срещата.

Кобрата е официален претендент за световната титла на IBF, но в договора на Джошуа с Кличко има клауза, според която бившият световен шампион има право на реванш. Именно това е основната пречка за британеца. Ако Владимир реши да се възползва от правото си на реванш, той ще трябва да оваканти титлата - нещо, което веднъж вече стори Тайсън Фюри.

"Ще съм разочарован и не очаквам да оваканти титлата, ако трябва да съм честен. Мисля, че Антъни е човек, който е голям спортсмен и е готов за предизвикателството. Това е и първият колан, който той спечели като професионалист, а това са титлите, които никога не искаш да пуснеш. Ще съм много изненадан, ако не се бие с Пулев", каза Зауерланд пред Sky Sports.

"В крайна сметка обаче, IBF ще вземе решение съвсем скоро. Това не е федерация, която ще направи компромис и ще направи път на други сделки. Това не е възможно с IBF, така че трябва да намерим решение, според което имаме известна доза сигурност за двубой на Пулев с победителя в реванша. И двамата ще трябва да подпишат нещо, което да гарантира, че следващият им двубой е срещу Кобрата.

В IBF не можете да видите сделки, според които боксьорите да отстъпят от желанието си да се бият за титлата", каза още Зауерланд пред Sky Sports

В момента "Зауерланд" и Еди Хърн водят преговори за това как да бъде гарантиран мач на Кубрат Пулев за титлата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички