Адесаня бе сломен! Стрикланд е новият шампион в средната категория на UFC (ВИДЕО)


Адесаня бе сломен! Стрикланд е новият шампион в средната категория на UFC (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1962 0

Шон Стрикланд успя да победи Израел Адесаня на събитието UFC 293. До победата се стигна след 5 рунда и единодушно съдийско решение и по този начин 32-годишният боец грабна пояса и вече е новият шампион в средна категория.

Битката бе изключително равностойна, но още от самото начало Стрикланд даде да се разбере, че ще бъде много агресивен, докато Адесаня се защитаваше умело. Шон прати в нокдаун своя опонент в края на първи рунд, а след това Адесаня взе лек превес, но неговите удари така и не разклатиха Стрикланд.

В следващите рундове двамата не вдигнаха оборотите и темпото бе доста бавно. Адесаня се опитваше да нанесе удари, но без успех. Стрикланд пък успя да пласира две точни попадения в главата на противника две минути преди края на трети рунд.

В последните две части Стрикланд се наложи като по-добрия. Американецът започна да бъде още по-агресивен и успя да затвърди победата си, нанасяйки редица силни удари. Адесаня не се строполи на земята, но в крайна сметка реферите прецениха да дадат победата на Стрикланд.

Това бе 28-а победа в кариерата на американеца и първи негов пояс, откакто е в UFC. Адесаня пък записа поражение номер 3 в най-популярната лига за смесени бойни изкуства.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Тайсън Фюри посочи условието за бой с Олександър Усик.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички