За да запази мечтата да притежава всички титли, Джошуа трябва да се бие с Пулев


За да запази мечтата да притежава всички титли, Джошуа трябва да се бие с Пулев
Снимка: Guliver/GettyImages

14538 0

След паметната победа на Антъни Джошуа над Владимир Кличко британският боксьор има две цели - да стане първият милиардер в този спорт и да вземе в ръцете си 5-те световни титли в тежка категория (WBA, WBO, IFB, IBO, WBC). За да стане това обаче, той трябва да спази правилата, а това ще го отведе до мач срещу българския пртендент за IBF Кубрат Пулев. Ето какво пише в анализа си Sky Sports:

Задължителният претендент за световната титла в тежка категория на IBF (притежавана от Антъни Джошуа), е Кубрат Пулев. Това е финдаментален двубой за младия британец, за да може той да запази пояса си. Не забравяйте, че IBF е федерацията, която веднага отне титлата на Тайсън Фюри, спечелена отново срещу Владимир Кличко, защото не прие веднага да се бие с тогавашния претендент №1 на федерацията. Това може да последва и Джошуа, ако не се бие с Пулев.

Българинът победи Кевин Джонсън (бивш опонент на Джошуа) в петък, запазвайки статута си на задължителен претендент. Неговите промоутъри - Зауерланд, вече публикуваха информация, която гласи: "Потвърдено! Победителят от Джошуа Кличко ТРЯБВА да се изправи срещу Пулев, или ще му бъде отнета титлата. Нямаме търпение за мача".

Възможността Джошуа да загуби пояса си е напълно реално, както каза негоият промоутър миналата седмица. Но в същото време Пулев е реалистичен опонент за британеца. Българският ветеран записа 5 поредни победи след нокаута срещу Кличко - единствената загуба в кариерата му до момента.

Той е здрав и опитен, но очевидно е далеч от класата на Кличко. 35-годишният Пулев може да бъде видян като боксьор, с който Джошуа да се завърне с нова победа на ринга.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички