За да запази мечтата да притежава всички титли, Джошуа трябва да се бие с Пулев

След паметната победа на Антъни Джошуа над Владимир Кличко британският боксьор има две цели - да стане първият милиардер в този спорт и да вземе в ръцете си 5-те световни титли в тежка категория (WBA, WBO, IFB, IBO, WBC). За да стане това обаче, той трябва да спази правилата, а това ще го отведе до мач срещу българския пртендент за IBF Кубрат Пулев. Ето какво пише в анализа си Sky Sports:

Задължителният претендент за световната титла в тежка категория на IBF (притежавана от Антъни Джошуа), е Кубрат Пулев. Това е финдаментален двубой за младия британец, за да може той да запази пояса си. Не забравяйте, че IBF е федерацията, която веднага отне титлата на Тайсън Фюри, спечелена отново срещу Владимир Кличко, защото не прие веднага да се бие с тогавашния претендент №1 на федерацията. Това може да последва и Джошуа, ако не се бие с Пулев.

Обрат в световния бокс: Кличко праща Джошуа срещу Кубрат Пулев?

Кубрат Пулев трябва да се бие за световната титла на IBF, тъй като е задължителен претендент. Това трябва да стане до края на година и, въпреки ч...

Българинът победи Кевин Джонсън (бивш опонент на Джошуа) в петък, запазвайки статута си на задължителен претендент. Неговите промоутъри - Зауерланд, вече публикуваха информация, която гласи: "Потвърдено! Победителят от Джошуа Кличко ТРЯБВА да се изправи срещу Пулев, или ще му бъде отнета титлата. Нямаме търпение за мача".

Възможността Джошуа да загуби пояса си е напълно реално, както каза негоият промоутър миналата седмица. Но в същото време Пулев е реалистичен опонент за британеца. Българският ветеран записа 5 поредни победи след нокаута срещу Кличко - единствената загуба в кариерата му до момента.

Кой е следващият? Пет възможности за нов бой на Антъни Джошуа

Отзивите след голямата и драматична победа на Антъни Джошуа над Владимир Кличко не стихват ни най-малко. Британецът се превръща в новата суперзве...

Той е здрав и опитен, но очевидно е далеч от класата на Кличко. 35-годишният Пулев може да бъде видян като боксьор, с който Джошуа да се завърне с нова победа на ринга.

Още по темата

Please select answer!