Кубрат Пулев обърна и смачка Кевин Джонсън и гледа уверено към мача за титлата


Кубрат Пулев обърна и смачка Кевин Джонсън и гледа уверено към мача за титлата
Снимка: БГНЕС

60732 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев записа страхотна победа срещу  бившия претендент за световната титла в тежка категория Кевин Джонсън. Българинът спечели след единодушно съдийско решение, след като буквално прегази своя съперник след 4-ия рунд.

В първите части американецът беше по-активен и спечели 3 от тях, но след това Пулев увеличи темпото и нямаше никакви проблеми да смачка своя съперник. Джонсън обаче показа сериозна издръжливост и нито един път не падна на ринга.

Двамата от съдиите дадоха 120-108 в позла на Кубрат Пулев, докато третият все пак даде още една точка на Кевин Джонсън - 119 - 109.

Двубоят оправда очакванията за интересен сблсъсък на Кобрата срещу представител на американската школа, който показа, че не е случаен боксьор и допринесе сериозно за зрелището в зала "Арена Армеец". Той беше изпратен с аплодисменти, след като даде всичко от себе си, но в последните рундове липсата на мачове в последните 2 години си каза думата и Джонсън не издържа физически, едва крепейки се на краката си.

Кубрат Пулев пък записа нова силна победа и безспорно се реваншира на феновете, които останаха разочаровани от битката със Самюъл Питър през декември, когато мачът изглеждаше повече като рекламен, отколкото такъв за титла и звение "претендент №1 за титлата на IBF".

Следващата битка на българина се очаква да е в края на годината, когато трябва да се изправи за световната титла в тежка категория на IBF. За съперник той очаква Антъни Джошуа или Владимир Кличко, но при условие че победителят измежду двамата не реши да оваканти титлата, както и се очаква.

НАЧАЛО НА ДВУБОЯ

Пръв на ринга излезе Кевин Джонсън, съпровождан от сериозни освирквания от около 8 хиляди души в зала "Арена Армеец". Когато беше обявено името на Кубрат Пулев, публиката полудя.

РУНД №1

Първи опит за атака направи Джонсън с десен прав, но и в трите случая Кобрата не беше дори докоснат. Двамата започнаха предпазливо, пращайки по един удар в опит да усетят гарда на съперника. Американецът нанесе няколко добри атаки минута и половина след началото на рунда, след като вкара две добри крошета и един добър прав. Пулев приклещи съперника си в ъгъла и успя да върне една атака, но не намери главата на съперника с десен прав.

РУНД №2

Втората част също продължи да е в актива на Джонсън, който не спираше да намира точно Пулев. Кобрата успя да отговори с няколко крошета, които наелектризираха публиката, но ляв ъперкът и ляв прав на Джонсън намериха целта. Пулев успя да отвърне с прав, но рундът приключи с опасен десен ъперкът.

РУНД №3

Джонсън намали темпото в атаките си, докато Пулев започна по-добре и започна да натиска. Няколко добри атаки на Кобрата попаднаха точно и той взе първия си рунд в мача.

РУНД №4

Джонсън се опита да бъде по-агресивен и се стигна до страхотна размяна на удари, като крошетата на Кобрата попаднаха изключително точно в неговия съперник. Към края на рунда дишането на американеца беше вече тежко, но въпреки това Кевин изненада с мощни два удара - прав и ъперкът, които попаднаха точно в главата и тялото на Пулев. 20 секунди преди края Пулев нанесе най-тежкия си удар до момента, след като с ляво кроше едва не свали своя съперник.

РУНД №5 и №6

Страхотна поредица от удари на Кубрат Пулев в тези рундове, което поизравни мача между двамата. Кобрата усили натиска върху съперника и това си пролича, след като на няколко пъти Джонсън залитна.

РУНД №7

Джонсън беше по-активен в този рунд. Американецът нанесе няколко много тежки удара, но Кобрата съумя да излезе от тежката ситуация и с добри финални 60 секунди поизравни играта.

РУНД №8

Пулев влезе силно в осмата част с тежки атаки с лява ръка, но Джонсън поаза много добра защита. С Ляв прав Пулев успя да пробие, но не сполучи с ляв ъперкът/дясно кроше - комбинация, която гарантирано щеше да свали американеца. С две десни крошета обаче Пулев успя да разбие гарда на съперника си. Джонсън се опита да отвърне в края на рунда, но отново Кобрата беше по-точен в атаките си, а дясната скула на съперника му започна да се подува сериозно - категоричен рунд в полза на българина.

РУНД №9

Пулев буквално продължи да мачка своя съперник, като отново го прати във въжетата. Джонсън се опита да отвърне и сполучи с десен прав, но последваха два страхотни ъперкъта от страна на Кобрата, минута и половина преди края. Пулев продължи да атакува, но Джонсън постоянно се навеждаше, а освен това с добри контраатаки успя да поизравни рунда.

РУНД №10

Кубрат се активизира след изтичането на първата минута и започна да вкарва всевъзможни удари в главата на американеца, който почна да плюе кръв по ринга. 25 секунди преди края на рунда Джонсън едва гледаше и два пъти прегърна Пулев, който от своя страна го смачка от бой в последните 30 секунди на мача. В този рунд и дясното око на Джонсън се затвори - сериозно предимство за Пулев.

РУНД №11

Джонсън продължи да се завира във въжетата и да търси всякакви начини да спира непозволено атаките на Пулев, въпреки че съдията го предупреди 3 пъти само за една минута. Джонсън успя да вкара няколко добри удара в главата на Пулев, но българинът отново беше по-точен и отвърна със серия от крошета и ъперкъти.

РУНД №12

Джонсън се раздвижи в последния рунд и дори си позволи да извика на Кубрат: "Покажи ми какво можеш". Това обаче не разконцентрира българина - Пулев с нова серия от безмилостни атаки си гарантира победата и в този рунд, както и в целия мач.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Кубрат Пулев е с 25 победи от 26 мача на професионалния ринг и се готви усилено за втория си шанс да се изправи за световната титла на IBF в тежка категория. Българинът е абсолютен фаворит в предстоящата среща, но определено го очаква далеч по-тежък двубой от този през декември, в който отново в зала "Арена Армеец" размаза Самъл Питър.

Неговият съперник - Кевин Джонсън, се завърна на ринга през март с победа над Джамал Уудс в 6 рунда и се надява това да е само старт на нова серия от победи - подобна на тази, която го изведе до мач срещу Витали Кличко за титлата през 2009 година.

Кубрат е по-висок с над 5 сантиметра и тежи 3.5 килограма повече от американския си опонент, като родният представител показа подобрена мускулатура по време на кантара в четвъртък. Джонсън пък очевидно е в добра физическа форма, успял е да подобри мускулната си маса в последните 3-4 месеца, а освен това е с килограм по-тежък от преди две години, когато Джошуа го нокаутира в едва втория рунд.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички