Международната боксова федерация: Джошуа да почва преговори с Кубрат Пулев


Международната боксова федерация: Джошуа да почва преговори с Кубрат Пулев
Снимка: БГНЕС

12151 0

Мач между Антъни Джошуа и Кубрат Пулев трябва да бъде организиран в следващите 30 дни. Това пишат няколко руски източника, след като британският боксьор нокаутира Владимир Кличко и завоюва световната титла в тежка категория на IBF.

Както е известно, Кобрата е задължителен предентент на тази боксова федерация и до края на годината тряба да получи шанс да се изправи за шампионския пояс. "iSports" пишат, че преговорите между двете страни трябва да се проведат в следващите 30 дни, в противен случай Джошуа ще трябва да оваканти пояса.

Едва ли обаче ще се стигне толкова бързо до мач за титлата на IBF. Очаква се федерацията да удължи срока, за да може от лагера на британския шампион да решат кои да са следващите двубои на Джошуа. Доскоро се предполагаше, че той ще се откаже доброволно от титлата, но при последната си медийна изява Еди Хърн - промоутърът на боксьор, обяви, че Антъни може и да се изправи срещу Пулев.

Според руския сайт, двубой между Джошуа и Кубрат трябва да се проведе до края на август, но по всяка верояност срокът ще бъде удължен и можем да видим подобна битка през ноемри/декември.

През миналата година Кубрат Пулев е отказал двубой срещу новия хегемон в тежка категория, заради опита си да се превърне в задължителен претендент за титлата. В същото време обаче Джошуа иска да се изправи срещу някой измежду Дионтей Уайлдър, Джоузеф Паркър, Тайсън Фюри или Луис Ортиз в следващия си двубой. Също така обаче той иска да обедини всички титли на 5-те основни боксови федерации, като това минава задължително през мач с Пулев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички