Стана ясно дали Хабиб остава шампион


Стана ясно дали Хабиб остава шампион
Снимка: Getty Images/Guliver

5050 0

Стана ясно дали шампионът на UFC в лека категория Хабиб Нурмагомедов ще загуби пояса си. Непобеденият в октагона руснак надигра Конър Макгрегър за титлата на UFC в лека категория в Лас Вегас, след като отказа ирландеца в четвъртия рунд. По този начин 30-годишният боец вече има 27 успеха в 27 мача в своята професионална кариера.

Шефът на UFC Дейна Уайт заяви, че Хабиб ще запази пояса си. Триумфът на руснака бе помрачен обаче от случилото се след края на двубоя, когато шампионът не издържа на постоянните обидни реплики по свой адрес от фенове и приближени на Макгрегър, като потърси саморазправа в публиката с треньора по джиу джицу на ирландеца Дилън Денис. Това предизвика меле и в октагона се възцари хаос, който в крайна сметка бе овладян от охрана и полиция. За постъпката си Нурмагомедов може да бъде наказан сурово, като освен отнемането на титлата, може да бъде спряна и неговата американска виза.

Въпреки случилото се, Уайт увери, че руският ММА боец ще задържи пояса си в лека категория. "Хабиб остава шампион. Той ще получи наказание от NAC и ще получи забрана за участие в мачове в следващите четири до шест месеца. От атлетичната комисия в момента са задържали превода по банковата сметка на Нурмагомедов и той няма да получи своя финансов дял от двубоя. Не мисля, че това е правилно", заяви босът.

От взаимно уважение до омраза: Цялата история зад бруталния бой между Конър и Хабиб

"Не смятам, че много хора знаят истинската причина зад действията му след края на мача, но той не трябваше да го прави. Той е световният шампион и победи Конър в битка пред целия свят. Изправи се достойно, вземи пояса си, ти си победителят. Този, който ти крещи и те обижда – той не е важен“, заяви Уайт по повод действията на самия руснак. След края на боя се заговори и за евентуален реванш между Макгрегър и Нурмагомедов. "Не зная още колко точно ще бъде наказан със спиране на състезателни права Хабиб. Затова е и рано да говорим за реванши или следващи съперници", завърши ММА босът. 

Вече бе съобщена и каква ще бъде глобата, която ще отнесе Хабиб - може да прочетете тук

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички