От взаимно уважение до омраза: Цялата история зад бруталния бой между Конър и Хабиб


От взаимно уважение до омраза: Цялата история зад бруталния бой между Конър и Хабиб
Снимка: Guliver/GettyImages

3999 0

Хабиб Нурмагомедов унищожи Конър Макгрегър в историчекста битка, в която ирландецът бе принуден да се откаже в четвъртия рунд. След битката се разиграха невиждани сцени, след като Хабиб прескочи клетката и атакува хора от екипа на Конър.

Междувремнно пък атакуваха и Конър, който бе все още вътре, а в залата настана масов бой. Какво обаче се крие зад цялото съперничество между двамата и от какво се е породило? Кой е Дилън Данис и каква е ролята му в грозните сцени след битката?

От уважение до омраза

Не беше много отдавна, когато Конър бе прохождащ в спорта, а Хабиб изказваше своето възхищение към ирландеца. Не е съществувало приятелство, но винаги е имало взаимно уважение. Преди една година възхищението от страна на Хабиб се превърна в омраза. На 16 декември един от най-добрите приятели на Конър - Артьом Лобов пътува до Русия със своя Али Багаутинов и Расул Мирзаев и се насладили на вечерно излизане в нощен бар в Москва. 

В същото време няколко приятели на Хабиб, които били наясно с тяхното приятелства с Конър, излезли, за да търсят проблеми и предположили, че Макгрегър избягва нарочно бойс  Хабиб. "Бързо овладяхме напрежението с тях, но по-късно разбрах, че Расул е бил ударен в главата, докато е бил в тоалетната", разказа в интервю Артьом. 

15 дни по-късно Мирзаев е бил прострелян и бит почти до смърт. Атакта е била от трима мъже, един, от които се смята, че е участвал и в атаката в Русия. От тогава връзката между Конър и Хабиб е тотално разрушена. През май месец ирландецът се забърка в още един голям скандал. е нападение срещу автобус, в който е трябвало да пътува Хабиб Нурмагомедов. От тогава омразата между двамата е на най-високо ниво. 

Причините за лудостта на Хабиб

Хабиб опита да обясни реакциите си след мача с Конър, като прескочи клетката и атакува хора на ирландеца и сега е заплашен от сериозна глоба и наказание.

9-годишният Нурмагомедов се бори с мечка (ВИДЕО)

"Извинявайте, това не е най-добрата ми страна, знам го. Как могат да говорят. Защо говорите за скачането от клетката? Той (Макгрегър) говори за моя район, моята държава, баща ми. Дойде в Бруклин и счупи автобус, почти уби стотици хора, а се говори за скачането ми над клетката", заяви Хабиб.

Кой е Дилън Данис и каква е вината му за масовия бой?

Дилън Данис, по-известен като "The Boss", помагаше на Конър да се подготви за боя с Хабиб и освен това бе един от главните в боя след битката между двамата. Тези, които са били близо до случило се разказват, че той през цялото време е дразнил руснака и е говорил най-различни неща. Именно това е отприщило гнева на Хабиб и заради това го е нападнал. 

След двубоя бащата на Хабиб бе изключително ядосан за действията на сина си и заяви какво го е провокирала. Какво каза бащата на хабиб може да прочетете в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички