Хабиб отказа Макгрегър в най-чаканата битка, невиждани сцени се разиграха след края


Хабиб отказа Макгрегър в най-чаканата битка, невиждани сцени се разиграха след края
Снимка: Getty Images/Gulliver

6155 0

Хабиб Нурмагомедов победи Конър Макгрегър в най-дългоочаквания мач в историята на UFC! Руснакът запази титлата си в лека категория, която преди това бе отнета от Макгрегър заради отказа му да я защитава.

Победата на шампиона бе абсолютно безапелационна. Шампионът в лека категория на UFC от Дагестан спечели със събмишън в четвъртия рунд и защити пояса си срещу суперзвездата на ММА.

Както и се очакваше , Хабиб търсеше свалянето на съперника на земята, където да го умори и да наложи доминацията си. Това определно му се получи, но той обаче се представи добре и в размените от стойка, където почти не отстъпваше на съперника си.

Стана ясно за какви пари ще се бият Хабиб и Макгрегър

Дагестанската ММА звезда започна по-силно мача, като още тогава вкара удар дясната ръка в главата на ирландеца, който сериозно го разклати. И втората част бе за руснака, като за няколко минути засипа съперника си с удари, допато бе на земята. В третия рунд Макгегър успя да доминира и нанесе няколко неприятни удара в лицето и тялото, но това не бе достатъчно. Ирландецът не се оказа способен да продължи срещата и се отказа, което донесе успех за Нурмагомедов.

Така боецът от Дагестан записа своята 27-а победа от 27 двубоя и запази шампионския си пояс в лека категория. Макгрегър пък претърпя своята четвърта загуба в октагона като показа, че дългата пауза от 2 години без мач в UFC е повлияло на формата му.

След края на двубоя обаче се стигна до невиждани сцени. Хабиб искаше да продължи да бие съперника, после се хвърли над въжетата към хора от щаба на Макгрегър. Това доведе до масов бой на трибуните, който се пренесе и на октагона, където човек от руския лагер скочи да бие вече победения Конър. В крайна сметка президентът на UFC Дейна Уайт взе решение да изведе двамата бойци от залата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички