Още една титла за България от Световното по лека атлетика в Дубай!

Българските фенове на леката атлетика имат нов голям повод за празник в четвъртък вечер. След невероятното бягане и златния медал на Християн Иванов на 1500 метра на Светвоното първенство по лека атлетика за хора с увреждания, и Ружди Ружди се поздрави с титла, след като беше безкомпромисен в тласкането на гюле и за трети път в кариерата си се окичи с най-ценния медал на шампионата на планетата. 

Българинът триумфира с първото място с резултат от 12.25 метра, а близо до него бе Лех Щолтман със 3 сантиметра по-малко в сравнение с шампиона. Брознът остана за Небойша Дурич, който със своите 12.15 метра бе далеч от драмата за първото място. 

Това е 3-а титла за българския хегемон в дисциплината, който преди това грабна златото през 2015 и 2017 година. Негов е и световният рекорд в дисциплината при тази група с тази степен на увреждания (F55). Ружди има и олимпийска титла във витрината си (2016 година в Рио де Женейро), както и 4 европейски титли. Както вече споменахме, титла спечели и Християн Стоянов(подробности за бягането му четете в този материал)

Още по темата

Please select answer!