Обрат в световния бокс: Кличко праща Джошуа срещу Кубрат Пулев?


Обрат в световния бокс: Кличко праща Джошуа срещу Кубрат Пулев?
Снимка: БГНЕС

15559 0

Кубрат Пулев трябва да се бие за световната титла на IBF, тъй като е задължителен претендент. Това трябва да стане до края на година и, въпреки че се очакваше Антъни Джошуа да оваканти титлата на тази федерация, двубой между двамата изглежда много близо.

Причината за това е състоянието за Владимир Кличко, който има клауза за реванш срещу британския хегемон в тежка категория. Според информация на медиите на Острова, украинецът има нужда от поне 6 месеца, за да се възстанови напълно от битката си с Джошуа и чак след това ще може да се готви за втория си шанс срещу шампиона на IBF, WBA и IBO.

Това означава, че мач между двамата до края на година е невъзможен. И неочаквано на хоризонта е двубой срещу Кубрат Пулев. За да задържи титлата на IBF, Джошуа трябва да се бие с претендента на федерацията, който в момента е Кобрата. Британецът мечтае да стане "абсолютен световен шампион", което няма да е възможно, ако се откаже от пояса, но в същото време не е доволен от финансовите параметри на евентуален сблъсък с българина.

Тук се намесва другата федерация със задължителен претендент - WBA и Луис Ортис. Според непотвърдена информация, WBA са готови да отложат мача, който трябва да се проведе до края на година, за да може евентуален сблъсък между Ортис и Джошуа да е за обединение на титлите.

Възможни са и други два двубоя за Антъни - срещу Фюри и Дионтей Уайлдър, но първият все още не се знае кога ще се върне на ринга, докато американецът също се смята, че е готов да изчака своя шанс и да се бие за всички титли.

Благодарение на тези фактори, непобеденият боксьор от Уотфорд клони към това да се бие със задължителния претендент на IBF, твърдят от "Boxing Kingdom".

Ако се стигне до двубой между двамата, то той ще се проведе вероятно през ноември, по всяка вероятност на територията на англичанина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички