Започва се: Готви се мега двубой в бокса - Джошуа излиза за всички колани в тежка категория


Започва се: Готви се мега двубой в бокса - Джошуа излиза за всички колани в тежка категория
Снимка: Guliver/GettyImages

12122 0

Дионтей Уайлдър е готов да излезе в мач за обединяване на титлите на 4-те големи боксови федерации. Това заяви американският №1 след битката между Антъни Джошуа и Владимир Кличко, приключила с брутален нокаут в 11-ия рунд от страна на британеца.

С победата си над хегемона в тежка категодия "AJ" вече държи 3 от 4-те колана - на IBO, IBF и WBA, а единственият, който няма в притежание, е този на WBC, който е около кръста на Уайлдър.

Американецът дори предложи до края на годината да бъде организиран мега двубой, в който той и Джошуа да спорят за званието "абсолютен световен шампион на тежка категория".

"Както казах и преди - време е за мач за обединение на титлите. Искам да се бия и да се докопам до тези колани", категоричен беше Уайлдър в ефира на Sky Sports.

"Всеки път като дойда в Англия и виждам, че феновете ме харесват, така че, ако трябва да дойда тук за двубой, идвам с отворени обятия, без да се поколебая.

Очаквам в края на годината мега двубой - победителят взима всичко. Ще бъде считан най-добрият на планетата", допълни Уайлдър.

Подобен мач обаче трудно може да се изиграе до края на годината. Причината за това е, че Джошуа трябва да оваканти титлата на IBF, ако прецени, че няма да се бие с Кубрат Пулев - основен претендент за титлата. Още по темата четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички