Нова информация за търсенето на Боян: Опит за стигане на лагер №2


Нова информация за търсенето на Боян: Опит за стигане на лагер №2
Снимка: Grand и Joy Optics

7296 0

Въпреки информациите, че търсенето на Боян Петров за днес е приключило до лагер №1, италианският алпинист Алесандро Филипини публикува информация, че има хора, които са съумяли да се доберат до лагер №2, който е на височина 6400 метра. Засега обаче търсенето не носи положителен развой, като Петров не е намерен там, въпреки че е имало и такива надежди.

"Въпреки някои информации в България, шерпите са напуснали базовия лагер на Шиша Пангма, където Боян Петров изчезна. Те се движат зад китайските екипи по спасяването на Боян. В планината има не повече от 20 души, които са разделени на 2 екипа.

Някои катерачи тръгнаха директно към лагер №2, но няма потвърждение, че са стигнали до там. Лагерът е на височина 6 700 метра. Засега обаче няма информация Петров да е намерен. Това означава, че не е бил намерен там. Има вероятност и китайската бюрокрация да държи ексклузивна връзка, що се отнася до резултатите от търсенето.

Хеликоптерите вече са в Китай, но така и не успяха да излетят за своето търсене. В утрешния ден ще бъде направен нов опит, ако метеорологичните условия се подобрят", написа Филипини във Facebook.

"В момента спасителите не могат да провеждат спасителна операция на височина над 7 300 метра. Според прогнозата на времето, днес е облачно и има вятър от 10 до 16 м/с, а температурата от - 12 до - 26 градуса. Утре времето ще бъде облачно с кратък снеговалеж и вятър. На 13 май може ми ще има кратък период, в който ще има кратко подобряване на времето. Има група, която е на път към лагер, въпреки че времето е много лошо и планират от 13 май да започне спасителна операция от лагер 3 нагоре към върха", разкри подробности посланикът на Китай в България. Вижте още новини около търсенето на Боян Петров ТУК!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички