Тервел Пулев впечатли "Арена Армеец" с перфектен нокаут


Тервел Пулев впечатли "Арена Армеец" с перфектен нокаут
Снимка: БГНЕС

16349 0

Тервел Пулев направи отличен дебют в професионалния бокс и развълнува "Арена Армеец" и всички зрители пред екраните с великолепна победа с нокаут над хърватина Томислав Рудан.

Бронзовият медалист от Лондон 2012 контролираше изцяло дуела на ринга и не остави никакви съмнения в по-голямата си класа. Пулев прати два пъти в нокдаун съперника си във втория рунд, като беше ясно, че съвсем скоро ще стигне и до нокаут.

И наистина след поредната порция ъперкъти и прави удари Рудан не можа да се изправи в началото на третия сегмент от мача - така "Арена Армеец" избухна, а Тервел Пулев узакони първата си победа на професионалния ринг със зрелищен нокаут.

"Тактиката беше да не получавам удари и да спечеля мача с класа, защото беше ясно, че съм по-добър. Вече беше въпрос на време кога ще дойде нокаута. Няма как да не повлияе на един спортист да играе пред домашна публика и да види такъв респект.

Няма спор за разликата в класите, нищо че той има 20 мача на профи ринга. Колкото и да съм скромен, беше ясно, че съм фаворит. Имаше предстартова треска, защото все пак тук съм вкъщи и имам 10 хиляди души. Малко е нож с две остриета, но бяхме го изговорили с треньора и се подготвих психически.

Бяхме готови за маратон, а ако дойде спринтът - добре дошъл е.

Доколкото успях да го усетя аз, Кубрат е абсолютно мобилизиран и готов.

Много е рано да говоря за амбиции, нека мине година-две, това сега беше просто задължителна стъпка. Не се ангажирам с прогнози за мачовете си през следващата година, защото не зависи само от мен", каза Тервел Пулев веднага след мача.

Първи рунд

Само 30 секунди бяха изминали от гонга, когато Пулев зарадва трибуните с точен ъперкът. Малко по-късно той прати и ляв прав в целта, а с последвалото дясно кроше индикира, че ще доминира изцяло в двубоя. Първият рунд бе изцяло в негова полза, като хърватинът само се защитаваше и бягаше.

Втори рунд

Тервел продължи да тероризира съперника си и отбеляза първия нокдаун в мача, когато Рудан падна на колене след отличен ъперкът с лявата ръка. 1:30 преди края на частта хърватинът отново се срина за втори нокдаун, което след това го провокира да почне да прави атаки на свой ред, но те бяха достатъчно разпиляни и не притесняваха Пулев.

Трети рунд

Хърватинът се опита да е по-агресивен в началото, но Тервел веднага контрира с нов ъперкът и ляв прав, които вече отказаха Рудан и той не можа да се изправи в рамките на 10 секунди - нокаут и отличен успех в дебюта на българина сред професионалистите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички