Мирела Демирева: Голямата цел е световният рекорд на Стефка Костадинова


Мирела Демирева: Голямата цел е световният рекорд на Стефка Костадинова
Снимка: Getty Images/Guliver

7347 0

Най-добрата ни състезателка през последните години във високия скок Мирела Демирева разкри, че голямата цел пред нея е световният рекорд, който продължава да бъде притежание на легендарната Стефка Костадинова. Тя подчерта в предаването "Преди обед" по БТВ, че това е мечта, която преследва от много време.

Сребърната медалистка от европейското първенство в Берлин по-рано през годината сподели, че се е преместила да живее и тренира в Холандия с мисълта да достигне заветните 200 сантиметра, които успя да прескочи през тази година. След като тази цел бе постигната, българката вече гледа и към световния рекорд от 209 сантиметра.

Демирева заяви още, че основната цел пред нея през 2019-а ще бъде световното първенство в Доха. Тя сподели, че досега не е била в столицата на Катар и се надява именно там да спечели световната титла. Скачачката все пак подчерта, че всичко трябва да се случва стъпка по стъпка, за да достигне и до голямата си мечта.

Припомняме, че Мирела бе избрана за Спортист №2 в България за годината, а освен това бе поставена под номер 1 в класацията за Атлет на годината в страната. Сребърната медалистка от Олимпийските игри в Рио се надява да достигне резултатите на знаковите имена в българския скок - Стефка Костадинова (209 см), Людмила Андонова (207 см) и Венелина Венева (204 см).

Междувременно може да видите как редакторите от SportLive наредиха своя топ 3 за Спортист на годината. Класацията може да откриете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички