1,6 млн. евро не ни стигат за световно по гимнастика


1,6 млн. евро не ни стигат за световно по гимнастика

927 0

България ще кандидатства за домакинство на Световна купа по спортна гимнастика и догодина. Това обяви президентът на федерацията Красимир Дунев и уточни, че все още не са решили дали отново да е в сътрудничество с акробатиката или самостоятелно. Както е ясно от 7 до 9 май Варна беше домакин на първия в историята на гимнастическите спортове съвместен турнир за Световната купа, който бе приет много добре от международната федерация.

България обаче няма да подава кандидатура за домакинство на световното първенство през 2018 г., документи за което се приемат до септември т.г. „Мисля, че все още не сме дорасли за подобен форум. Има строги изисквания на ФИГ за залите, на които ние не можем да отговорим, а и на световно задължително трябва да осигурим 8 комплекта нови уреди, което е непосилно за нас”, обясни Дунев. 1 комплект гимнастически уреди е на стойност 200 000 евро, което прави 1,6 млн. евро за пълното оборудване. Отделно за домакинството трябва да се плати и такса от 200 000 швейцарски франка.

България ще участва с трима мъже и три жени на Първите европейски олимпийски игри в Баку от 12 юни. Целта пред мъжкия състав е два финала на отделните уреди, като за това ще се залага на сребърния медалист на висилка от Варна Александър Батинков. Той ще се опита да влезе в топ 8 на земя и прескок. Ако се възстанови от контузията си, Христос Маринов пък има шанс да попадне сред финалистите на халки. „Американецът” Йордан Александров ще гони влизане сред 24-те в многобоя. За Баку се готви и Мартин Ангелов, а кой ще отпадне ще се разбере в началото на юни.

При жените ще ни представят Ралица Милева, Валентина Рашкова и Албена Златкова, които също се надяват поне на един финал на отделните уреди.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички