12 победи класираха атлетите ни в Първа лига


12 победи класираха атлетите ни в Първа лига
Снимка: Getty Images/Guliver

1120 0

Българските атлети спечелиха 12 победи, благодарение на които отборът ни се изкачи в Първа лига на еворопейското отборно първенство. Освен това нашите записаха още шест втори и четири трети места на турнира, който се проведе в Стара загора.

Селекцията ни събра общо 218 точки, за да се нареди на втора позиция. Преди нас се класира само Дания с 224 точки.

В олимпийска година не се провежда отборната надпревара, така че през 2017 г. страната ни ще срещне още 11 тима на втората по сила дивизия на европейското отборно първенство. Съперници ще ни бъдат Белгия, Португалия, Ирландия, Турция, Швейцария, Румъния, Естония, както и смъкналите се от Супер лигата Швеция, Финландия и Норвегия.

Във втория ден от надпреварата звездата ни Ивет Лалова подобри най-доброто си постижение на 200 м, с 14 стотни, като финишира първа за 22,90 сек. 

След състезанието Лалова намекна, че може да стартира отново в България съвсем скоро. Тя вероятно ще бяга на турнира „Самарско знаме”  ледващия месец отново в Стара Загора.

"Много ми се осладиха стартовете вкъщи. Бягам с изпълнено с обич и благодарност сърце и може би пък това е нещото, което ми трябва и затова никави Диамантени лиги - ще ме гледате на родна земя. Заслужава си да се бяга пред тази публика. Бягам по съвсем различен начин”, обясни Ивет.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички