Ивет Лалова се отказва след игрите в Рио


Ивет Лалова се отказва след игрите в Рио
Снимка: БГНЕС

1848 0

Ивет Лалова почти сигурно ще сложи край на кариерата си след игрите в Рио де Жанейро през лятото на 2016 година. За тежкото решение, макар и все още не на 100% взето, тя открехна вратата, гостувайки в предаването "Извън играта" на БНТ.

"Искам това да бъде олимпиада, на която аз да оставя ярка диря с участието си. Да бъда запомнена. За да се случи, трябва да направя нещо голямо. Под голямо разбирайте да се преборя за място на финал", каза най-бързата бяла жена в света, която преди седмица се завърна от европейското първенство в зала в Прага. В чешката столица тя отпадна на 1/2-финала, но сега е изцяло концентрирана върху летния сезон.

За най-добрата ни спринтьорка най-великият спортен форум на планетата в Рио ще бъде четвърта олимпиада в кариерата й. На 20 години Лалова дебютира в Атина през 2004 г., където завърши четвърта на 100 метра и пета на 200 м. В Пекин 2008 г. пътят и свършва на 1/2-финалите, но самото й класиране за Китай е грандиозна победа на волята и духа, след като българката се завръща на пистата, възстановена от ужасяваща контузия. В Лондон през 2012 г. нашето момиче постигна друг подвиг - финишира шеста на 200 м., слизайки под 23 секунди във финалното бягане (22,98 сек.)

В Рио 2016 Лалова ще бъде на 32-годишна възраст. През есента на 2013 г. тя сключи брак с дългогодишния си приятел и колега от щафетата на Италия Симоне Колио.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички