Звездите на Ф1 нападнаха виновниците за скандалите в Австрия


Звездите на Ф1 нападнаха виновниците за скандалите в Австрия
Снимка: Getty Images/Guliver

3156 0

Четирикратният световен шампион Себастиан Фетел осъди инцидентите в неделното състезание за Гран При на Австрия. Според него феновете на автомобилния спорт и на Формула 1, които отправят расистки, сексистки и хомофобски обиди трябва да получават доживотна забрана да присъстват на състезанията.

Междувременно седемкратният световен шампион на Мерцедес Луис Хамилтън, единственият чернокож пилот във Формула 1, заяви, че е "отвратен и разочарован".

"Които и да са тези хора, те трябва да се срамуват от себе си и трябва да им бъде забранено да присъстват на състезания за цял живот. Мисля, че трябва да има нулева толерантност към подобно поведение", обобщи Фетел пред репортери.

Шефът на отбора на Мерцедес Тото Волф подкрепи подобни мерки, но смята, че не бива само да се коментира, а същевременно и да се намерят истинските виновници.

Същинският скандал се разрази по време на състезанието, когато някои от зрителите написаха в социалните мрежи, че са били обиждани по напълно неприемлив начин от други хора по трибуните.

"Не е много спортсменско да се обиждат хората, но все пак феновете подкрепят и скандират в полза на своя отбор, но също така и против останалите, подчерта Волф.

"От друга страна, само защото има няколко пияни, тъпи з*дници, които не са разбрали как върви светът днес, не трябва да осъждаме 99,9% от феновете, които идват тук. Винаги ще ги има подобни хора", допопълни ръководителят.

Вижте кой победи в състезанието!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички