Защо все някой друг е виновен на Фетел?


Защо все някой друг е виновен на Фетел?

2767 0

След последното състезание в Унгария шефът на Ред Бул Кристиан Хорнър се извини на Себастиан Фетел. Инженерите забравили да кажат на шампиона за промяна в настройките на двигателя. Резултатът - от трето място Фетел падна чак до седмо.

"Може би са били малко премотивирани. Но имах късмет, че не завърших в стената", каза Фетел след това.

За пилота, който взе последните 4 титли във Формула 1, 2014-а е година, която трябва да забрави. В Унгария съотборникът му Даниел Рикардо взе втората си победа тази година. А Фетел пак си тръгна с празни ръце.

Дефекти в техниката, грешна стратегия, лош късмет. Има много причини за кризата на Фетел. Факт е обаче, че не може да се винят само другите.

"Факт е, че тази година рядко бия съотборника си. Даниел се справя много, много добре, а аз просто не съм на това ниво. Уважавам този факт. Но няма да се откажа. За мен това не е провал", каза още Фетел, а след това отиде да поздрави съотборника си за победата и да се снима с отбора.

Фетел дълго време се оправдаваше с какво ли не. Но според шефа на тима му Кристиан Хорнър той също има вина за слабото си представяне. "В предишните години той беше уникален. Изстискваше допълнителна скорост от колата, караше като балерина, кракът му беше толкова лек. Но тези малки трикове, които правеше преди, не играят роля сега, заради новите системи в колите. Себастиан има големи проблеми с техниката. Той трябва да адаптира стила си на каране към новите технологии в болидите. Но за тази цел трябва практика. Той не изпробва много колата преди това", призна Хорнър.

Самият Фетел също призна, че няма особено много практика с новата кола, преди да се качи в нея за началото на сезона. Казва, че сега работи по този въпрос. По традиция Фетел е по-силен след лятната ваканция. Да видим дали сега също ще е така.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички