Почти перфектен: Невероятният уикенд на Макс Верстапен в Гран При на Испания


Почти перфектен: Невероятният уикенд на Макс Верстапен в Гран При на Испания
Снимка: Getty Images

2873 0

Световният шампион във Формула 1 - Макс Верстапен, за пореден път бе над всички в Гран При на Испания. Нидерландецът завоюва петата си победа от началото на сезона и го направи по доминантен начин, завършвайки на 19 секунди пред втория Люис Хамилтън

Почти перфектният уикенд на Макс

Освен победата в неделя (4 юни) Макс Верстапен спечели трите свободни тренировки, записа най-добрата обиколка на състезанието, водеше във всяка една обиколка, спечели квалификацията със страхотен резултат на Q2 и Q3, но именно само и единствено най-доброто време на Q1 му се изплъзна.

В Q1 най-доброто време бе записано от пилота на Макларън Ландо Норис. Младият британец се отчете с 1:13:295, а Макс изостана от него с 0.320. Също така мнозина спекулираха, че призът за "пилот на деня" ще бъде спечелен от световния шампион, но той отиде при Люис Хамилтън и Мерцедес, които също впечатлиха на пистата в Барселона.

Победата в Испания бе пета за Макс през сезона и втора поредна за него в Каталуня. Нидерландецът вече има 170 точки през сезона и се радва на комфортна преднина от 53 пункта пред съотборника си Серхио Перес, който заема втората позиция.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Какво сподели Макс Верстапен веднага след победата си в Испания?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички